Düşük Satışlar KIA Stinger Modelinin Sonunu Getirebilir

0

Güney Koreli otomotiv üreticisi KIA’nın oldukça beğeni toplayan Stinger modeli maalesef ki gördüğü ilgi karşısında düşük satış rakamlarına sahip bir model. Spor sedan model tanıtımının yapıldığı zaman herkesi şaşırtmış, otomotiv pazarında da oldukça ilgi görmüştü. İkinci jenarasyonu beklenen otomobilin yola devam edeceğine kesin gözüyle bakılırken ne yazık ki satış grafikleri bu durumu riske atmış durumda.

Söylentilere göre 2018 ve 2019 yıllarında satış grafiğinde başarı yakalayamayan Stinger modelinin ikinci jenarasyonunun gelmeyeceği yönünde. 2020 yılının ilk çeyreğine baktığımız zaman da Stinger %21’lik bir kayıp yaşamış durumda. Her geçen gün daha  zor günlere giren otomotiv sektörünün maliyet kısmak için böyle bir hamle yapması kaçınılmaz gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde ticari kaygıların artması nedeniyle Focus RS modelini de kaybetmiştik. Tüm dünyada yaşanan corona virüs salgını etkisiyle de hali hazırda otomotiv sektörü zaten oldukça zor dönemlerden geçiyor. Otomotiv şirketleri satış rakamlarının ve kar marjının düşük olduğu modellerin bir bir ipini çekiyor. Sadece Mart ayına baktığımız zaman Stinger modelinin %40’lık bir satış kaybına uğraması da otomobilin geleceğini riske atıyor.

Dönemin marka tasarımcılarından olan Gregory Guillaume yaptığı bir açıklamada Stinger için başarılı bir amiral gemisi benzetmesi yapmış, fakat KIA’nın ekonomik başarı da istediğini açıklamıştı. Gregory Guillaume geçtiğimiz yıl yaptığı bir açıklama da ise KIA Stinger modelinin çokta başarılı bir satış grafiğinin olmadığını belirtmişti. Hatta geçtiğimiz yıl Eylül ayında Kia Stinger tamamen elektrikli olabilir diye söylentileri de duyurmuştuk.

Gelen söylentilere göre otomotiv devi Stinger modelini makyajlayacak ve 2.0 litrelik hacimli motor seçeneğini ise ürün gamından çıkartacak. Stinger’ın kaputunun altında yer alan 3.3. litrelik çift turboya sahip V6 motorun ise güçleneceği yönünde haberler var. Tabii ki makyajlama ile ufak tasarım değişimleri de bekleniyor. KIA Stinger’ın akıbeti ne olacak? Otomobil yola devam edecek mi önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası