Kia, İlk Olarak Kuzey Amerika’da Elektriklenecek

0

Son yıllarda elektrikli modellerin her geçen gün önemini ve kazandığı değeri hep birlikte görüyoruz. Otomotiv devleri gelecek yatırımlarını artık tamamen elektrikli veya hibrit modellere harcar oldu da diyebiliriz aslında. Çok değil daha iki gün önce Renault Megane modelinin bu uğurda üretimden kaldırılabileceğinin haberini yapmıştık.

Güney Koreli otomotiv devi Kia‘da bu değişime geç kalmamak adına önümüzdeki sene Amerika’ya özel yeni elektrikli modeller geliştirecek. Kia’nın elektrikli modellerinin bu pazarda tutulmasından sonra Avrupa pazarına da geçiş yapması hiçte kaçınılmaz değil.

Amerika pazarına girecek olan elektrikli modeller otomotiv devinin ”Plan S” adını verdiği projenin ilk adımı olabilir. Markanın geçtiğimiz aylarda gündeme tekrar aldığı proje kapsamında Kia, 2025 yılına kadar 25 milyar dolarlık yatırım yapılacak. 2025 yılına kadar toplam da 11 adet elektrikli modeli satışa sunmayı planlayan Güney Koreli üretici uluslararası elektrikli araç pazarından da %6.6 pazar payı elde etmeyi hedefliyor.

Amerika pazarına adım atacak ilk modelin ise hibrit bir seçenek olması bekleniyor. Konu hakkında açıklamalar da bulunan ürün ve teknoloji müdürü Neil Dunlop, elektrikli model planları hakkında da bilgi vermiş. Elektrikli modellerin Hyundai ile birlikte üretilen E-GMP platformunu kullanacağını belirten şirket yetkilisi, ilk gelecek olan aracın crossover model olabileceğini de belirtmiş.

Özellikle Amerika pazarında yerden yüksek ve SUV modellerin son yıllarda oldukça çok tutulması Kia‘nın crossover modeli ile start vermesinin oldukça mantıklı bir karar olduğunu gösteriyor. Kia üretilecek olan araç hakkında bazı genel bilgiler de paylaştı. Yeni Kia crossover modelinin toplamda 482 km menzile sahip olması hedefleniyor. Ayrıca 20 dakika gibi bir sürede tamamen şarj olması hedeflenen aracın, Imagine konseptine benzeyeceği yönünde iddalar da dolaşıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası