Renault Megane Üretimden Kalkacak Mı?

1

Fransız üretici Renault’un en sevilen modellerinden bir tanesi kuşkusuz Megane modelidir. Marka ile bütünleşmiş olan Megane, dile kolay 1995 yılından beri üretim bandından inmeye devam ediyor. Ülkemizde olduğu gibi Avrupa pazarında da rekabetçi bir segmentte başarılı grafiğe sahip olan otomobil, ne yazık ki piyasadan kalkma tehlikesine sahip. İngiliz otomotiv dergisi AutoExpress de yer alan bir habere göre Fransız devinin yöneticileri Megane satışlarından hiç de memnun değilmiş.

Bundan tam 10 yıl öncesinde Renault Megane satışları zirve noktasına ulaşmıştı. 2010 yılında 465 bin 732 adetlik bir başarı gösteren otomobil, o günden beri sürekli satış grafiğinde geriledi. Satış rakamlarında yaşanan gerileme Renault Megane ve versiyonlarının ipini çeker mi?

Elektrikli Modeller Megane’ın Sonunu Getirebilir

Otomotiv devinin tasarım şeflerinden olan Laurens van den Acker yaptığı bir açıklama da Megane ile ilgili konuya değindi. Laurens van den Acker, Fransız devinin Megane için harcadığı bütçeyi, daha verimli projelere yatırmayı planladığını belirti. Verimli projelerden kasıt elektrikli modeller tabii ki. Otomotiv sektörünün en başarılı grafiğini bu dönemler de elektrikli ve hibrit modeller oluşturuyor. Önümüzdeki yıllarda da tamamen elektrikli modellerin hayatımızın her yerinde olması kaçınılmaz bir durum.

Renault Megane modeli de bu süreçte tozlu raflara kalkan modellerden bir tanesi olabilir. 10 yıl önce 465 bin 732 adet satış rakamıyla zirveye çıkan otomobil, geçtiğimiz 2019 yılında bu adetin yarısına ancak ulaşarak 209 bin 845 adet sattı. Tasarım şefi Laurens van den Acker, ürün gamının sürekli elektrikleneceğinin ve süreçte bazı modellerin üretimden kalkacağını da kesin bir dille belirtti.

Ticari kaygılar, tüm modellere yapılacak olan geliştirme maliyetleri ortaya çıkınca hayatımızın bir parçası olmayı başarmış modellerin bile ipi çekile biliniyor. Kısa bir süre önce makyajlanan ve hibrit versiyonu ile gördüğümüz Megane umarız ki bu süreçte toparlanma imkanı bulur. Megane eğer bu süreçte başarılı satış rakamlarına ulaşamazsa, elektriklenme yolunda kaybolup gidecek. Laurens van den Acker’in de dediği gibi; ”Renault Megane her geçen gün daralan bir segmentte yer alıyor. Paranızı otomotiv sektörünün geleceği olduğu yere koyun.”

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Mustafa diyor

    bu modelin üretimden kalkması üzücü olur umarım kaldırmazlar güzel bir modeldi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası