2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

0

Alman otomotiv devi BMW, geçtiğimiz aylarda yeni 8 Serisi’ni resmi olarak tanıtmıştı. Tanıtımını gerçekleştirilen bu otomobil, GT kategorisine girecek olan bir coupe modeliydi. GT’nin tam olarak açılımı ise; grand touring şeklinde. Yani uzun yol anlamı taşıyor. Bu da tanıtımı gerçekleştirilen modelin bir uzun yol aracı olarak tasarlandığının göstergesi. Şehirlerarası ve ülkeler arası seyehatler için biçilmiş kaftan olan otomobil, ismini hak edebilmek için hem yüksek bir performansa, hem de oldukça iyi bir konfora sahip.

Bugün itibariyle de otomobilin üstü açılabilir bir versiyonu olan 2019 BMW 8 Serisi Convertible gün yüzüne çıktı. Yeni üstü açılır versiyon 2019 yılının mart ayından itibaren satın alınabilir durumda olacak. Amerika pazarını baz aldığımız da ise otomobilin fiyatı, coupe modeline göre 10.000 dolar civarı daha fazla. 8 Serisi 2019 yılının başlarından itibaren satışta olacak iken, üstü açılır bu versiyon için ise müşteriler çok fazla beklemeyecek ve tam 4 ay sonra 2019 BMW 8 Serisi Convertible versiyonuna sahip olabilecekler. Şimdi üstü açılır versiyonu biraz daha yakından tanıyalım.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

8 Serisi Convertible Motor

BMW 8 Serisi Convertible versiyonunun kaputunun altında yer alacak olan motorlardan birisinin M850i xDrive olacağı söyleniyor. Bu motor seçeneği 4.4 litrelik bir hacime sahip çift turbolu bir V8 motor. Motor, 530 beygirlik güç üretiminin yanı sıra 750 Nm tork değerlerine de sahip. Dört tekerden çekiş sistemine sahip olacak otomobilin şanzımanı ise 8 ileri otomatik olarak konumlandırılmış. Convertible versiyonunun ürettiği bu güç sayesin de 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise sadece 3.7 saniyesini alıyor. İlk olarak göreceğimiz Coupe modeli ve Convertible versiyonunun da maksimum hız değerleri 250 km/s olarak belirlenmiş. Belirlenmiş diyoruz çünkü otomobilin maksimum hız değeri elektronik bir limit belirleme sistemi ile sınırlandırılmış.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

Araçta bulunan bir diğer motor seçeneği ise 840d xDrive olacakmış. Bu dizel motor da 3.0 litrelik bir hacime sahip olan çift turboya sahip bir 6 silindirli motor. Bu motor da 320 beygirlik bir güç üretimine ek olarak 680 Nm tork değerlerini sürücüsüne sunuyor. Diğer motor seçeneğinde olduğu gibi bu seçenekte de yine 4 tekerden çekiş sistemi bulunuyor ve şanzıman seçeneği de yine 8 ileri otomatik şeklinde.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

8 Serisi Convertible Tasarım

Tasarım olarak Convertible versiyonunu ele aldığımız zaman aslın da Coupe modelin de gördüğümüzün üstüne pek bir şey katamıyoruz. Otomobilin açılır / kapanır tavanı dışında genel anlamda herhangi bir değişiklik görünmüyor. Aracın üst kısmı kapandığı zaman kapı panelleri ile aynı dikiş yapısına sahip bir koruyucu kapağın içine oturuyor. Bu da dış taraftan baktığımız zaman kıvrımlı yapısı ile bize hemen Coupe modelini hatırlatıyor.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

2019 BMW 8 Serisi Convertible versiyonunda bulunan açılır/kapanır tavanın bu işlemi gerçekleştirmesi ise söylendiğine göre sadece 15 saniye gibi zamanda gerçekleşiyormuş. Bu işlem araç hareket halin de iken de yapılabiliyor ve 48 km/s hızlara kadar da araç açılıp kapanma işlemine müsade ediyor. Aracın üstü açıkken seyehat edildiği zaman arka kısımdaki yolcuların en az şekilde rüzgardan etkilenmeleri için, arka koltukların ön kısmına bir rüzgar reflektörü de yerleştirilmiş. İç kısımda bir diğer dikkat çeken özellik ise tüm aracın yolcuları için düşünülmüş olan boyun ısıtması.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

2019 BMW 8 Serisi Convertible

Convertible donanımlarına göz gezdirecek olursak son zamanlarda bir çok spor model de karşımıza çıkan Carbon seçeneği burada da karşımıza çıkıyor. Karbon malzeme bilindiği gibi sağlamlığı olduğu kadar, hafif yapısı nedeniyle de dikkat çekiyor. Bu versiyonda da bir M Carbon gövde paketi seçeneği yer alıyor. Bu seçenek ile karbonfiber ile güçlendirilmiş hava giriş çubukları, ayna kapaklarının ve arka difüzörün bir kısmında karbon malzeme kullanılıyor. Opsiyon listesin de ayrıca bir de Bowers & Wilkins Diamond Surround ses sistemi bulunuyor.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

Aracın en lüks opsiyonlar listesinde ise en dikkat çekenler vites topuzu, iDrive kontrolcüsü, motor çalışmak için konumlandırılmış buton, ses sisteminin ses azaltma ve arttırmaya yarayan parçaların cam olarak seçilmesi. Eğer sürücüler isterse opsiyon seçenekleri arasında teknolojik anlamda iyileştirmeler sunan Driving Assistant Professional paketini de alabiliyorlar. Bu paketin içeriğinde de hız sabitleyici, şerit takip sistemi, yaya belirleme ve acil durum freni, gece görüşü gibi ek donanımlar bulunuyor. Alman devinin üstü açılır bu versiyonu ise ayın sonraların da gerçekleşecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunması bekleniyor.

2019 BMW 8 Serisi Convertible Tanıtıldı

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası