Kuantum Bilgisayar Destekli Navigasyon Volkswagen ile Geliyor

0

Alman otomobil devi Volkswagen, araçlarına yönelik kuantum bilgisayar destekli navigasyon uygulamasını tamamlamak amacıyla çalışıyor. İlk testleri Portekiz’in Lizbon kentinde önümüzdeki hafta başlayacak olan bu yeni uygulamanın, VW’nin otomobillerine katmayı düşündüğü önemli özelliklerden sadece bir parçasını oluşturduğu ise gelen bilgiler arasında.

Almanya’nın en önemli markalarından biri olan Volkswagen, kendi otomobillerine eklemek amacıyla yeni ve farklı bir özellik konusunda çalışmaya başladı. Üzerinde çalıştığı bu yeni özellik ise kuantum bilgisayar desteğine sahip navigasyon sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Sisteme ait testler ise önümüzdeki haftadan itibaren Lizbon’da başlıyor.

Kuantum Bilgisayar Destekli Navigasyon ile Seyahat Süreleri Kısalacak mı?

Alman devi VW’nin üzerinde yoğun çaba sarf ettiği bu yeni navigasyon sistemi, temel olarak bulut tabana sahip kuantum bilgisayarların servislerini kullanmak suretiyle en hızlı rotanın tespiti amacıyla gerçek zamanlı bir şekilde tarama gerçekleştiriyor.

Alman otomobil üreticisi VW şirketinde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan Martin Hofmann, sisteme ilişkin yaptığı açıklamasında, bu yeni sistemi geliştirip tasarlarken asıl hedeflerini de açıkladı. Martin Hoffman, bu navigasyon sistemi ile şirket olarak seyahat sürelerinde kısalmayı ve be şekilde yollarda bulunan trafik sıkışıklığını ise engellemeyi amaçladıklarını ifade etti.Kuantum Bilgisayar Destekli Navigasyon

Bilinen Navigasyon Sistem ve Cihazlarına Göre Farklı Bir Çalışma Sistemi

Geleneksel olarak bilinen navigasyon sistemleri, bir alanda yer alan bütün araçlar için en hızlı rota seçeneğini hep aynı rota olarak belirliyor. Alman otomobil üreticisi VW’nin üzerinde çalıştığı bu yeni navigasyon sisteminde ise kişiselleştirilmiş tüm otomobilleri birbirinden farklı rotalara yönlendirmek suretiyle oluşması muhtemel trafik sıkışıklığının önüne geçmek hedefleniyor. Bu sayede ayrıca araç kullanıcısını istediği noktaya en çabuk zamanda ulaştırmayı da bu yeni sistem hedefliyor.

Alınan bilgilere göre Alman otomobil devi Volkswagen, üzerinde yoğun olarak çalıştığı bu yeni kuantum desteğe sahip navigasyon sistemini 2020 yılının ortalarında tanıtarak piyasaya sunmayı planlıyor. Martin Hofmann’ın yaptığı açıklamaya göre bu yeni navigasyon uygulaması ilk olarak Lizbon’da başlamak kaydıyla toplu taşıma araçlarıyla da paylaşılacak. Bu paylaşım sayesinde şehirlerde bulunan trafik sıkışıklığı da mümkün olduğu kadar engellenecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası