Ford Bir Çok Modelin Üretimini Durduracak

0

Geçtiğimiz süreçte Ford‘un, ABD’de bazı modellerde üretimi durduracağı yönündeki dedikoduları duymayan kalmadı. Söylentiler hakkında bilgi sahibi değilseniz belirtmekte fayda var ki, marka Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çoğu modelinin üretimini SUV ve Pickup kategorisinde ki araçlara yoğunlaşmak için durdurmaya karar vermişti. ABD’li otomotiv devi Birleşik Devletler’de sadece Mustang modelini ve 4. nesil olan Focus Active baz alınarak seri üretime geçilen CUV modelini üretmeye devam edecek.

İlk söylentiler ortaya çıktığında ve Ford’un ürün gamını azaltacağı yönünde haberler duyulmaya başlandığında herkesin merak ettiği hangi araçların üretiminin sonlanacağı yönündeydi. Bugün itibariyle Automotive News gazetisinden Michael Martinez’in söylentilerin altını dolduracak tarihler ve modeller hakkında bilgiler geçti. Edinilen bilgiler ayrıca markanın bazı yetkili isimleri tarafından da onaylanmış. Gelelim Michael Martinez’in edindiği bilgiler ışığındaki detaylara.

İlk Focus Gidiyor!

İlk olarak üretim bandından indirilecek olan model Focus oldu. Mayıs ayı sonu itibariyle Ford Focus‘un üretimi durdurulacak. 2019 yılının Mart ayı itibariyle de markanın Taurus modeli üretim bandından indirilecek. Taurus’un üretimine son verilmesinden sonra ise bir kaç aylık süre içerisinde Fiesta’da Birleşik Devletler’e veda edecek. Fusion hakkındaki söylentiler ise hala belirsizliğini korumakta. Edinilen bir bilgiye göre yeni nesil Fusion modelinin 2020 yılının ortalarında üretime geçilmesi ve 2021 yılında da ürün gamına dahil edilmesi bekleniyordu. Fakat gelen haberler ve alınan kararlar sonrasında da Aralık ayı itibariyle tüm planlar çöp olmuş.

Yukarıdaki görselde boy gösteren Focus Active modeli ise 2019 yılı ortalarında Çin’den gelecek. Yani tam olarak otomobil 2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri topraklarında olacak. Markanın Amerika’da gerçekleştirdiği bu hamleler ve Focus modelini de tek modele çekmesi ülkede büyük tartışmalara yol açtı. Fakat New York Times gazetesinde yer alan bir haber de ise Fusion, Focus ve Fiesta modellerinde büyük para kayıpları olduğu yönünde. Amerika’da pazarın gün geçtikçe SUV segmente kayması, markanın bu kararı almada aceleci olmasına sebep olmuş olabilir. İlerleye süreçte markanın daha nasıl bir hamle yapacağı ise sır gibi saklanmakta.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası