Borgward Yatırımcılardan Destek Bekliyor

0

Kısa süre önce otomotiv dünyasına tekrardan merhaba diyen Borgward, düşük satış grafikleri yüzünden zor günler geçiriyor. Marka aslında 1929 yılında Bremen, Almanya’da kurulmuştu ve 1961 yılında da iflas etmişti. Şirket geçtiğimiz yıllar da ise Çin’li Beiqi Foton Motor şirketinin desteği ile tekrar canlandırıldı. Tekrardan hayat bulan marka ilk olarak geçtiğimiz temmuz da BX7 ismini verdiği bir SUV model ile Almanya’da pazara tekrar döndü.

Ayrıca Borgward markasının BX5 adını verdiği bir SUV modeli daha yer alıyor. BX5’de markanın benzinli SUV modeli. BX7 modelleri ise Çin pazarında tamamen elektrikli versiyonlar ile de satılıyor. Bu iki modele ek olarak ta Alman şirket çok kısa bir süre öncede BX6 isimili bir Coupe SUV modeli tanıtmıştı. Fakat eskiye oranla bu araçların üretimi Almanya yerine destekçi olan Foton Motor şirketinin Pekin’de bulunan fabrikasında gerçekleşiyor.

Borgward Yatırımcılardan Destek Bekliyor

Foton Motor Hisselerini Satacak

Sektöre tekrardan oldukça iddalı bir şekilde selam veren Borgward markası, malesef düşük satışlardan dolayı şu günceler de zor bir süreçten geçiyor. Markaya tekrardan destek olup hareketlendiren Çin’li şirket Foton Motor’da marka da bulunan %67’lik hissselerini devretmek için şimdilerden yatırımcıların tekliflerini bekliyor. Çünkü yaşınılan finansal krizin ve satış adetlerinin her geçtiğimiz gün daha kötüye gittiği belirtiliyor. İstatistikler de bu yaşanılan olayları destekliyor. Alman marka geçtiğimiz yıla oranla %23’lük bir satış başarısızlığı gerçekleştirmiş. Şirket bu yıl içerisin de sadece 18.996 adet aracı müşterileri ile buluşturabilmiş. Güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre şirketin şu an yaşadığı zarar boyutu 1.6 milyar yuan (1.37 milyar TL). Bir zamanlar Almanya’nın en büyük 3. büyük otomotiv üreticisi olan Borgward markasına bakalım talip çıkacak mı.

Borgward Yatırımcılardan Destek Bekliyor

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası