HGS Sistem Arızası Sürücülerin Başına Patladı

0

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda sürücülerin daha hızlı ve seri bir şekilde geçişlerini sağlayan HGS sistemindeki bir arıza kamyon, kamyonet ve iş makinaları sürücülerinin başına adeta bela oldu. Sistemden kaynaklanan bir hata yüzünden bakiyesi yetersiz olan araçlara 11 kata kadar ulaşan tutarlarda ceza kesiliyor.

HGS sistemindeki arızalar yüzünden kesilen cezaları değerlendiren TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ”YSS Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda HGS sistemini kullanarak geçiş yapan sürücülere yetersiz bakiye sebepleri nedeniyle 105,60 TL kadar çıkan cezalar kesildiğini belirtti. Fakat sürücülerden gelen şikayetler de hesaplarında bakiye olduğu halde sistemin mevcut bakiyeyi görmediği için ceza kestiği yönünde. Belirli süreçler de Köprü ve Otoyol’daki HGS sistemini kullanarak geçişleri gerçekleştiren şoförlere 15 gün geçtikten sonra bakiyeleri olduğu halde ceza kesiliyor. Sürücülere kesilen HGS cezalarının üzerinden zaman geçtiği için, 9 lira 60 kuruş bedeli olan geçiş ücretinin 11 kat arttırılarak sürücelere 105 lira 60 kuruş olarak ulaşıyor. Cezalar uygulandıktan sonra sürücülere tebliğ ediliyor. Sürücüler bildirilen ödemeyi gerçekleştirmez ise icra takibi süreci başlıyor ve ceza tutarı mahkeme ve avukat masrafları ile birlikte büyüyerek ciddi rakamlara ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Önce Uyarı Yapılmalı

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda HGS sistemindeki arızanın yol açtığı plaka okuyamama sorununun sürücülerin suçu olmadığını aktaran TESK Başkanı Bendevi Palandöken, ”Diğer köprü ve otoyollardaki sistemin aynısının YSS Köprüsü’nde ve Kuzey Çevre Otoyolu’nda uygulanması gerektiğini, ağır vasıta sürücülerinin haksız şekilde suçu olmadıkları halde ceza ödediklerini söyledi. Palandöken, sürücülere icra işlemi uygulanmadan ceza kesildiği taktirde SMS ile haber verilmesini, eğer verilen süre zarfında ödeme yapılmaması durumunda cezai işlem uygulanması gerektiğini belirtti. Hali hazırda akaryakıt zamları ve yüksek vergilerden zor durumda olan nakliyatçı esnafının bir de HGS sisteminde yaşanan arıza nedeniyle hesaplarında para yokmuş gibi ceza kesilip daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini ifade eden Palandöken, sürücülerin geçiş yaptığı gün içerisin de plakanın belirlenip bilgilendirme için SMS ile bilgi gönderilmesi ve ödeme için bir süre tanınması gerektiği” ifadelerini kaydetti.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası