Taşıt Kredisi Kampanyasındaki Yerli Üretim Otomobiller

0

Yerli üretim son yıllarda ülkemizin en önem verdiği hususlardan birisi. Türkiye ‘nin üretim sektörünü kapsayan ilk üç alandan biriside otomobil sektörüdür. Türkiye gerek Avrupa pazarında gerekse asya ve orta doğu ülkelerine otomobil üretim hattı olan ve üretim yapıp gönderen en güçlü rollerden birisidir. Bu kapsamda ülkemizde halen devam eden tamamen yerli otomobil çalışmaları devam ederken üretim tarafında büyük üreticilerilerin üretim hattını üstlenmektedir. Türkiye yerli üretim otomobiller hususunda oldukça ileri adımlar atmaktadır.

Bir çok otomobil devinin gerek maliyetler gerekse ulaşım ağı nedeniyle farklı ülkelerde araç modellerini ürettirmektedir. Bu kapsamda üretimdeki pastadan büyük bir kısmı alan Türkiye yerli iş gücü ile büyük üreticilerin otomobil üretimlerini yapmaktadır. Ülkemizde bu üretimi yapılan araçlara özel indirimler ve özel banka kredileri ile bu üretim desteklenmek istemektedir ve özel avantajlar sağlanmaktadır.

Yerli Üretim ve Önemi

Son dönemlerde gündeme gelen haberler ve yapılan görüşme haberleri neticesinde yakın dönemde Alman otomobil devi olan Volkswagen ‘in bir kısım üretiminin Türkiye ‘ye kaydırılmak istemesi ve üretimlerin yerli olarak yapılmasını istediği bilinmektedir. Halk arasında yabancı bir otomobil markasının üretiminin Türkiye’de yapılması belki çok önemli bir durum olmaya bilir ancak genel ekonomi açısından otomobil üretim hattının ülkemizde olması istihdam ve ekonomik rakamlar açısından inanılmaz derecede mühimdir.

Yerli üretim araçların yurt dışına satışının yanı sıra yurtiçi pazarda da satışlarının artırılması ve ekonomiye ithal araçlardan ziyade yerli araçlar ile katkı sağlanabilmesi amacı ile yapılan yeni düzenlemelerde yerli üretim etiketi olan yani montajı ya da üretimi Türkiye ‘de yapılan araçlara özel vergi indirimleri sağlandı. Vergi indirimlerinin yanı sıra özellikle devlet bankalarının diğer araçlara nazaran oldukça düşük faizli krediler vermesi ile artık yerli üretim araçlar alınması ödenecek para açısından oldukça mantık bir hale gelmiş bulunmaktadır. Bir çok otomobil sever için çeşitli kampanyalar yapılan ve yerli üretim olan araçların listesi ise alt kısımdaki gibidir.

Yerli Üretim Otomobiller

Marka Model
Fiat Egea Sedan
Fiat Egea Hatchback
Fiat Egea Station Wagon
Fiat Linea
Renault Megane Sedan
Renault Clio Hatchback
Renault Clio Sport
Renault Clio Tourier
Honda Civic Sedan
Hyundai İ10
Hyundai İ20
Hyundai İ20 Active
Toyota Corolla Sedan
Toyota Verso
Toyota CH-R
Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası