Bahreyn GP’de Kazanan Belli Oldu: Sebastian Vettel

0

Sebastian Vettel sezonun üçüncü yarışında Ferrari’ye ikinci galibiyetini getirirken F1 yarışlarında da kariyerindeki 41. zaferini de elde etti. Böylelikle Ferrari son 10 yılın en iyi başlangıcını yaptı. Zorlu geçen Bahreyn Grand Prix’inde Vettel’in ardından ikinciliği ise Lewis Hamilton aldı. Podyum da üçüncülüğü ise sıralama turları sonunda en avantajlı durumda olan ve yarışa pole pozisyonunda başlayan Valtteri Bottas aldı.

Carlos Sainz ve Lance Stroll arasında yaşanan kaza sebebi ile  güvenlik aracının piste girmesiyle bütün pilotlar pite hareketlendi. Carlos Sainz pitten çıktığı esnada içeriye dalış yaparak Lance Strol’un aracına çarptı. Vettel erken bir pit stopla Bottası arkasına aldı. Pit stopların ardından ilk sırayı Vettel alırken onu Bottas ve Hamilton takip etti. Bu sırada pite arkasında ki Riccardo’yu çok fazla yavaşlatarak giren Hamilton 5 sn ceza aldı.

İkinci pit stopların ardından Hamilton ile Vettel arasında ki fark giderek azalıyordu. Hamilton’un pit stop’a girmesi ile  fark açılmaya başladı. Üçüncü pit stopların ardından Hamilton takım arkadaşı Bottas’ı geride bırakarak ikinciliği eline aldı. 5.8 saniyelere gerileyen fark Hamilton için yeterli olmadı ve Vettel finish çizgisini ilk geçen isim oldu. Yarışta dördüncülüğü ise Hamilton ve Bottası’ı izleyen Ferrari pilotu Kimi Raikkonen aldı. Kimi Raikkonen’in yarışta kaderini belirleyen anlar ise RedBull sürücüleri Daniel Riccardo ve Max Versttappen ile Williams pilotu Felipe Massa’nın arkasında kaldığı anlar oldu.

RedBull sürücülerinden Daniel Riccardo, Kimi Raikkonen’in ardından beşinci sırayı alırken takım arkadaşı Max Versttappen ise fren problemleri nedeniyle daha önce kaza yapan Carlos Sainz ve Lance Stroll’in ardından yarışa erken veda etmek zorunda kaldı. Yarışa erken veda etmek zorunda kalan bir diğer isim ise Haas’tan Kevin Magnussen oldu.

Felipe Massa yarışı 6. sırada tamamlarken, Felipe Massa’ı 17. sıradan gelen Force India’dan Sergio Perez izledi. Sergio Perez start pozisyonundan finish pozisyonuna çok iyi bir sıçrama gerçekleştirdi. Sergio Perez’i takip eden isim ise Haas pilotu Romain Grosjean oldu. Romain Grosjean’ın ardından dizilen isimler ise sırasıyla Renault pilotu Nico Hulkenberg 9, Force India’dan Esteban Ocon 10. oldu.

Reault pilotu Nico Hulkenberg takımına bu sezon ilk puanını kazandırdı. 11. sırayı bu sene ilk kez yarışlara katılan Sauber pilotu Pascal Wehrlein alırken puanı da çok az bir farkla kaçırmış oldu. Daniel Kvyat ve Jolyon Palmer 12. ve 13. sırada kendilerine yer buldular. Yarışa istediği gibi başlayamayan Fernando Alonso düzlükte de yavaş kalınca işler onun için daha da kötü bir hal aldı. Kıyasıya geçen mücadele sonrasında finishe bir kaç tur kala Fernando Alonso’nun aracının motoru daha fazla dayanamadı ve Alonso pite dönmek zorunda kaldı.

Çaylak Yarışa Başlıyamadı

McLaren’ın çaylak sürücüsü Stoffel Vandoorne, yarıştan önce yaşadığı motor sorunu nedeniyle yarışa başlayamadı. Bu sonuçların ardından  Vettel 68 puan ile liderliğini korurken,  Hamilton ikinci Bottas ise üçüncü drumda. Yarış öncesinde Vettel ile aynı puana sahip Hamilton 7 puan geriye düştü. Vettel, Bottas ile puan farkını ise 30’a çıkardı. Takımlar sıralamasında ise durum şu şekilde şekillendi.102 puanla Ferrari lider durumda. Onu 3 puan geriden Mercedes takip ederken 3. sırada ise Red Bull 47 puana sahip. Sezonun 4. yarışı olan Rusya GP 30 Nisan’da koşulacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası