2019 BMW 8 Serisi’nde V12 Motor Seçeneği Olmayacak

0

SUV modellerin otomotiv dünyasını şekillendirdiği şu günler de, Alman otomotiv üreticisi BMW’den her geçen gün yeni binek otomobiller görüyoruz. Markanın yeni gelen otomobilleri arasında ilk olarak yaz ayların da karşımıza çıkan 2019 BMW 8 Serisi oldu. Daha sonra BMW’nin Z4 ile yeni 3 Serisi’ni de sırayla gördük. Her yeni versiyonda da yeni teknolojik gelişmeler ve eklenen motor seçenekleriyle karşılaşıyoruz. 2. jenerasyona sahip 8 Serisi’ni tanıtacak olan markadan aksi bir hamle geldi ve BMW bu seride V12 motor kullanmayacağını açıkladı.

2019 BMW 8 Serisi'nde V12 Motor Seçeneği Olmayacak

Yeni 8 Serisi’nde kullanılacak motor seçenekleri ise gelen haberle birlikte 2 adet ile sınırlı kaldı. Bunlardan ilki dizel üniteli, 3.0 litrelik hacimli, 6 silindirli ve turboşarjlı motor olacak. Bu dizel motor seçeneği 320 beygirlik güç üretimine sahip olacak ve 680 Nm tork değeri üretecek. Bir diğer motor seçeneği ise 4.4 litrelik hacime sahip çift turbo beslemeli bir V8 motor olacak. Genellikle M5 ve M4 modellerin de gördüğümüz, hatta X3 M ve X4 M modellerinde de kullanılması planlanan bu motor, 530 beygirlik güç üretimine ek 750 Nm tork üretebilmekte.

2019 BMW 8 Serisi'nde V12 Motor Seçeneği Olmayacak

BMW 8 Serisi Detayları

Markanın ilk jenerasyonun da yani 1990’larda kullanılan V12 motor seçeneğine yeni seri de yer verilmedi. Bu haberi de markanın ürün yöneticilerinden olan Carsten Groeber, Go Auto isimli kaynağa açıkladı. Groeber; ”M760 Li xDrive modelin de yer alan ve aktif kullanılan 6.0 litrelik hacime sahip benzinli V12 motorun 8 Serisi’nde artık yer almayacağını kesin bir dille belirtti. Yani artık hiç kimse yeni bir V12 motorlu, 8 Serisi otomobile kavuşamayacak.

2019 BMW 8 Serisi'nde V12 Motor Seçeneği Olmayacak

Peki neden marka böyle bir hamle yaparak 8 Serisi’nde kullanılan V12 gibi güçlü motordan vazgeçti? BMW bu motor seçeneğini, oldukça büyük hacime sahip olmasından ve ek ağırlık getirmesinden dolayı tercih etmeyecekmiş. Çünkü geliştirilen 8 Serisi’nin ağırlık dağılımı şu an kullanılan ve yukarı da belirttiğimiz motor seçenekleri ile çok dengeli ve hassas bir şekilde ayarlanmış. Ve hali hazırda kullanılan V8 motorun da performans bakımından V12’yi aratmayacağının da altı çiziliyor. Şirket yetkilileri kendilerine sorulan; 8 Serisi’ne plug-in hibrit seçeneği gelir mi? sorusuna da ”belli değil” yanıtını vermekle kalmayıp şu an başka motor seçeneklerine de ihtiyaç olmadığını belirtmişler.

2019 BMW 8 Serisi'nde V12 Motor Seçeneği Olmayacak

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası