2020 Yılın Otomobili Ödülünü Kia Telluride Kazandı

0

Otomotiv dünyasının yakından takip ettiği ve her yıl düzenlenen World Car of the Year yani Dünyada Yılın Otomobili ödüllerinin 2020 sahipleri belirlendi. 2020 ödülünü final de Japon üretici Mazda’nın; Mazda3 ve Mazda CX-30 modellerini geride bırakan, Kia Telluride kazandı. Ayrıca Güney Koreli üretici Kuzey Amerika bölgesinde de ikinci bir başarı elde etti. Telluride, Kuzey Amerika’da da Yılın Otomobili Ödülleri’nde kendi segmentinde (SUV) yılın en iyi aracı seçildi.

Farklı Kategoriler de Diğer Markalar Boy Gösterdi

Dünya genelinde düzenlenen yarışmada farklı kategoriler de farklı markalar da boy gösterdi. Performans ve lüks model sıralamasın da boy gösteren Alman spor otomobil devi Porsche’de Taycan modeliyle yılın en iyisi seçildi.

Yarışmada en iyi şehir otomobili de seçildi. Bu ödülü de yılın otomobili ödülüne layık görülen Kia’nın elektrikli modeli olan Soul EV kazandı. Kia Soul EV en iyi şehir otomobili kategorisin de ise Volkswagen T-Cross ve Mini Cooper SE Electric modellerini geri de bıraktı. Yarışmanın son ödülü ise en iyi tasarıma sahip olan otomobil kategorisindeydi. Bu ödülü ise performans ve lüks model kategorisin de birinci olan Porsche Taycan ile finale kalan, Mazda3 almayı başardı.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası