Kia’dan Elektrikli Araç Satışında Büyük Başarı

0

Elektrikli ve hibrit modellere olan ilgi tüm dünyada her geçen gün artarken, Güney Koreli üretici Kia’dan bir başarı geldi. Otomotiv sektörünün oldukça sıkıntılı olduğu bu dönemlerde Kia, 2020 yılının ilk çeyreğinde toplamda 132 binden fazla elektrikli ve hibrit model satışı gerçekleştirdi. Markanın Avrupa pazarında yakaladığı bu başarı sonrasında, Kia’nın Avrupa’daki pazar payı %3.7 yükselmiş oldu.

Tüm sektörünle elektriklenme hamleleri devam ederken Kia’da bu alana büyük yatırımlar yapan bir marka. Otomotiv devi 2025 yılına kadar elektrikli ve hibrit alanına toplam da 25 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirecek. Markanın Kuzey Amerika bölgesindeki elektriklenme planlarını da buradaki haberde açıklamıştık.

Kia kazandığı pazar payı ve satış rakamlarının yanında bir başarı daha yakalamış durumda. Markanın elektrikli model satışları, aynı dönemde satılan toplam satışların %20’lik bir bölümünü kapsıyor. Geleceği elektrikli modellerde görüp yatırımlarını bu yöne kaydıran bir otomotiv şirketinin, yatırım yaptığı alanda bu tercih edilebilir olması da marka açısından oldukça önemli bir detay.

Genel tabloya baktığımız zaman ise Kia’nın elektrikli modellerindeki satışlarının %18.9’a yükseldiğini görüyoruz. Otomotiv devi Avrupa pazarında yakaladığı 3.7’lik yükselişin ardından da, Avrupa elektrikli araç pazarının %13.4’üne hakim olmuş oluyor. Elektrikli ve hibrit modellerde her geçen gün ürün gamını genişletmeyi hedefleyen markanın ani yükselişinin sebebi ise XCeed ve Ceed Sportswagon modellerine hibrit versiyonlarının gelmesi.

Markanın hali hazırda tamamen elektrikli modelleri Soul ve Niro, otomotiv devinin elektriklenme yolundaki öncüleri. Şarj edilebilir hibrit modeller olan XCeed ve Ceed Sportswagon modellerinin gelmesi markaya bu yolda büyük destek oldu. Otomotiv devinin elektrikli modeller konusundaki projesi Plan S ile birlikte 2025 yılına kadar 11 elektrikli model daha üreteceğini biliyoruz. Son elektriklenme adımlarıyla birlikte Güney Koreli üreticinin ne kadar sağlam adımlar attığını görebiliriz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası