Marka

Isuzu

Tam adıyla Isuzu Motors Limited şirketi 1937 yılında Japonya’da kurulmuştur. İsmini Ise Shrine of Mie yakınlarında yer alan Isuzu Nehri’nden alan marka dünyanın en büyük otomotiv şirketleri arasında yer almaktadır. Başlangıçta binek otomobil üretimi de yapan marka günümüzde ticari araçlar ve dizel motorlar üzerine yoğunlaymış, 1936 yılında ise ülkenin ilk dizel motorunu üretmeyi başarmıştır. Dünyanın 130’dan fazla otomotiv pazarında faaliyetlerine devam eden otomotiv devi, 23 ülkede de kendi ticari kategoride de pazar lideri konumdadır. Dünyanın bir çok yerinde fabrikaları bulunan marka özellikle Avrupa, Kuzey Amerika, Japonya ve bazı Asya ülkelerinde dizel motor üretim tesisleri ile ön plana çıkmaktadır. Japon devi haricinde hiç bir markanın dünya çapında bu kadar dizel motor üretim tesis ağı ise yoktur.

Kurulduğu tarihten itibaren dizel motorlar üzere çalışmalar ve teknolojik değişimlere ev sahipliği yapan marka, 70 yıldan uzun bir süredir dizel ünitelerle ilgili öncülük yapmaktadır. Dizel motorlar üzerine yaptığı çalışmalar ile adından sıkça söz ettiren marka ilk hava soğutmalı dizel ünitesini ise 1936 yılında üretmeyi başarmıştır. Bugüne kadar 19 milyondan fazla dizel motor üretimi gerçekleştiren Japon devi, gelişen teknolojiler ışığında kendini geliştirerek sektörün zirvesinde yer almayı başarmıştır. İrili ufaklı ticari araçların yanı sıra büyük iş makineleri motorları da üreten şirket, iki Avrupalı dizel motor üreticisi ile birlikte dünyanın en büyük üç dizel motor üreticisi arasında yer almaktadır. Markanın Türkiye’deki faaliyetlerini ise Anadolu Isuzu grubu yönetmektedir.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası