Hurda Araç İçin ÖTV İndirimi Meclisten Geçti

0

Söylentilerinin dolaştığı günden beri merakla beklenen hurda Hurda Araç İçin ÖTV İndirimi yasalaştı. Gün içerisinde TBMM Genel Kurulu’nda masaya yatırılan ve yeni KHK ile yayınlanan konun tasarısı nihayet yasalaştı. Meclisten yeni geçerek kabul edilen bu kanun tasarısı ile birlikte hurda araçlara yönelik bir dizi teşviklerde kabul edilmiş oldu.

Meclisten ‘torba tasarı’ olarak geçen Hurda Araç İçin ÖTV İndirimi 2019 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Yasa 16 yaşında ve üzerindeki; minibüs, otobüs, kamyonet, otomobil, panelvan ve kamyonlarda geçerli olacak. Süreç ise şu şekilde işleyecek; İlk aşamada taşıt sahibi aracını trafikten sildirecek. Trafikten kaydı silinen araç ise imha merkezine teslim edilecek. İşlemler sonrası aracı trafikten silinen sürücü yeni araç almak istediği zaman ise aynı cinsten satın alacağı model için 10 bin TL’ye kadar ÖTV teşfiği hak edecek.

Başvurular Trafik Tescil Şubelerine

Türkiye’de araç yaşı 16 yaşın üzerinde olan ve yasadan yararlanacak 5 milyondan fazla trafiğe kayıtlı araba bulunuyor. Bunların 4.3 milyonunu binek otomobiller, 779 bin civarını kamyonetler ve 163 bin adedini de minibüs gurubu oluştuyor. Bu rakamlara eğer ticari kategorisindeki araçlarda eklenirse sayı 6 milyona kadar çıkıyor. Şartları taşıyan ve yasadan faydalanmak isteyen sürücülerin yapması gereken ise trafik tescil şubelerine başvuru yapmak. Motorlu taşıt olma vasfını yitirmiş olan araçlar, mevcut olan araçlar ve mevcut olmayan araçlar için başvuru işlemleri yasaya göre değerlendirilecek ve ayrı ayrı olacak şekilde değerlendirilecek.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası