Maaş Kartı ile Alışveriş Yapılır Mı?

0

Günümüzde kişilerin maaşlarını bir maaş kartı aracılığıyla alması oldukça yaygın bir uygulamadır. İş yerleri bankalar ile olan anlaşmaları sayesinde çalışanlarını özel haklardan faydalandırabilirler. Bunlardan bir tanesi de maaş hesabı sahibi olmaktır. Sadece çalıştığınız firmanın anlaşmalı olduğu bankadan açabileceğiniz bu hesap, birçok bankacılık işlemini ücretsiz gerçekleştirmenizi sağlar. Bununla da kalmaz, alışverişlerinizde çok sayıda fırsat sunar.

Hemen herkesin kullandığı maaş kartının avantajları saymakla bitmese de bu kartın normal bir kredi ve banka kartı gibi kullanılıp kullanılmadığı da merak konusu. Hey ay maaşınızı çektiğiniz maaş kartı ile alışveriş yapılır mı diye siz de düşünüyor olabilirsiniz. O yüzden bu konuya açıklık getirmeye karar verdik.

Banka Kartı ile Market Alışverişi Yapılır Mı?

Kartınızı sadece maaşınızı çekmek için kullanmak zorunda değilsiniz. Diğer birçok bankacılık işleminizi ve harcamalarınızı da bu kart ile yapmanız mümkündür. Çoğu kişi kartın sadece para vermeye yaradığını düşündüğü için diğer işlemlerde bu kartı tercih etmemektedir. Ancak maaş kartı aslında alışverişlerde pek çok fırsat sunabilir.

Dilediğiniz zaman ve dilediğiniz yerde banka kartı ile market alışverişi yapabilirsiniz. Bankadan bankaya değişmekle birlikte bankalar genelde maaş müşterisi için özel paketler sunmaktadır. Bu paketlerin içine de banka kartı da kredi kartı da dahildir. Banka kartınızı market alışverişlerinde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kartın normal bir banka kartından bir farkı bulunmamaktadır. Yalnızca kazanacağınız puanlar ve yararlanabileceğiniz kampanyalar daha fazladır. Bu da bir ekstradır.

Maaş Kartı ile Taksitli Alışveriş Yapılır Mı?

Maaşlar maaş hesabı bulunan bankadaki hesabınıza yatmaktadır. Dolayısıyla bu hesaba bağlı olarak kartları da dilediğiniz gibi harcayabilirsiniz. Eğer hem banka hem de kredi kartınız varsa her ikisini de alışverişlerde kullanabilirsiniz. Kredi kartı maaş kartı işe taksitli alışveriş yapmak da mümkündür.

Banka Kartı ile Alışveriş Güvenli Mi?

Herhangi bir kartın güvenliği ne kadarsa maaş banka kartı ile alışveriş güvenliği de o kadardır. Bilgilerinizi ekstra koruma altına almak için 3D Secure ile ödeme yöntemini seçebilirsiniz. Böylece alışverişlerinizde telefonunuza gönderilecek olan şifre ile işlem yapabilirsiniz, içiniz de rahat eder. Öte yandan maaş kartı hesap özeti düzenli kontrol edilerek de yanlış ya da şüpheli harcama bilgisi tespit edilebilir. Bu gibi durumlarda doğrudan bankanız ile iletişime geçebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası