Tesla Gözcü Modu Özelliği Yine İş Başında

0

Tesla Model 3 de bulunan donanımsal özelliklerden biri olan Tesla Gözcü Modu yine bir olayı aydınlattı. Daha öncede birçok olayı kayıt eden Gözcü Modu, meydana gelen bir vandallığı da kayıt etti. Bu videoda orta yaşlı bir adam, yanından geçtiği Tesla Model 3 bir otomobili sebepsiz yere çiziyor. Otomobilin sahibi ise görüntüleri kayıt altında bulunan bu kişiyi bulmaya çalışıyor.

Tesla Farkı

Otomobil sektöründe Tesla yaptığı yeniliklerle çok konuşuluyor. Tesla, gerek ürettiği elektrikli otomobiller ve gerekse de otonom özellikli araçlarıyla otomotiv sektörüne son yıllarda damgasını vuruyor. Ayrıca üst düzey donanımsal yenilikleri de yapan Tesla, oldukça popüler bir marka haline geliyor.

Tesla’nın imza otomobillerinden biri olan Model 3 , Tesla ile özdeşleşen tüm özelliklere sahip bulunuyor. Bunlardan biri de Gözcü Modu olarak bilenen özellik. Bu mod ile otomobil çepeçevre bir kamera ağı tarafından sarılmış durumda. Bu kameralar otomobil park halinde olsa dahi kayıt yapmaya devam ediyor ve meydana gelen tüm olayları ayrıntılarıyla kayıt altında tutuyor.

Bazen trafik kazalarını, bazen hırsızlıkları kaydeden bu özellik kimi zamanda sebepsiz yere yapılan vandallıkları kayıt altına alıyor. Bunun bir örneği geçen günlerde, park halindeki Model 3 aracı bir kadının kasten çizdiği ve Gözcü Modun, bu çizme anlarını kayıt ettiği olayda yaşanmıştı. Bu kez de Model 3, bu olaya benzer başka bir vandallığı kayıt etti.

Bu olayda, Amazon mühendisi olarak görev yapan Justice Frimpong’un park ettiği otomobilinin yanına döndüğünde sol kısımda bulunan çizilmeyi gördü. Gözcü Modu’nu kayıtlarını inceleyen otomobil sahibi mühendis, orta yaşlarda bulunan bir adamın sebepsiz bir şekilde Tesla 3’ü çizdiğini gördü. Tesla 3 gözcü modu özelliği sayesinde adamın yüzü ve yaptıkları gayet net şekilde kayıt altına alınmış durumda.

Yapan Kişiyi Arıyor

Görüntüleri izleyerek adamın yüzünü net şekilde tespit eden araç sahibi, anlamsız şekilde otomobile zarar veren kişiyi bulmaya çalışıyor. Mühendis, sosyal medyada bu olayı ve adamın yüzünü ifşa ediyor, adamı tanıyan ya da görenlerin kendisiyle iletişim kurmasını bekliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası