METADİAG; “HEDEFİMİZ YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK”

Ağır vasıta, binek, iş makinesi ve endüstriyel motorların arıza çözümleri için gerekli ekipman ve yazılımların Türkiye üreticisi ve sağlayıcısı olan Metadiag Bilişim Teknolojileri, üçüncü tur büyük yarışmada 9.10 puan alarak, Yılın Otomotiv Yazılım Teknolojileri Markası Ödülü’nün sahibi oldu.

0

Yönetim Kurulu Başkanı Seyhan Keskinkılıç, yaptığı ödül konuşmasında, Metadiag “Şirketimiz motorlu kara taşıtları ve deniz taşıtları üzerine projeler üreten bir Ar-Ge şirketidir. Şu anda E-yakıt, yeşil yakıt üzerine proje üretiyoruz. Öncelikle başarı hikayemizdeki paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başta değerli dostum Prof. Dr. Yasin Şehitoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Çakır hocama ve değerli Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki tüm hocalarıma saygı ve selamlarımı gönderiyorum. Bu başarı hikayesinin en önemli paydaşlarından biri de burada olmamıza sebep değerli çalışma arkadaşlarımız ve bu ödülü onlar adına sizlerden alıyorum. Çok teşekkür ederim” dedi.

“AR-GE İLE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER GELİŞTİRECEĞİZ”

Otomotiv sektörüne 2010 yılında gerçekleştirdiği araştırmalar sonrası sektörde gördüğü bazı boşlukları fark ederek yatırım yapma kararı aldığını dile getiren Keskinkılıç, başlangıçtan bu yana yaşadıkları değişimi ve yarattıkları katma değeri şu ifadelerle anlattı: “Öncelikle dünyanın önde gelen üreticilerinin ürünlerini alıp satmakla başladık işe. Hedef kitlemiz, taşıtlarında elektronik sistemleri kullanan tüm kara ve deniz şirketleri. Motorların arızalarının tespitiyle alakalı elektronik cihazların satışını ve teknik desteğini sağlıyoruz. Bu bağlamda yurt dışına akan çok fazla döviz olduğunu fark ettik ve bazı ürünlerin burada üretilebileceğini düşündük. 2015’in sonunda Yıldız Teknik Üniversitesi’nin teknopark binasına giriş yaptık. Ardından Ar-Ge’ye ağırlık verip katma değeri yüksek ürünler yazılımlar üretmeye başladık. Bu alanda bir yandan distribütörlüğünü yaptığımız partnerlerle ilişkimize devam ederken diğer yandan üretim tarafında daha fazla ne yapabileceğimiz üzerine 60-70 kişilik takımımızla, sektöre gönül vermiş bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz, otomotiv sektöründe fosil yakıt, indüksiyon motoru, elektrikli motor, kara taşıtları ve deniz taşıtları ile alakalı her türlü mevcut talebi karşılayabilecek statüdeyiz. Metadiag hem distribütörlükleri hem de üretim tarafındaki profesyonel kadrosuyla büyük bir başarı gösteriyor.

Dünyada çok hızlı değişimler söz konusu. Özellikle yapay zeka, derin teknoloji ve makine öğrenimi alanında büyük değişiklikler yaşanıyor. Metadiag bünyesinde; otomotiv sektöründe akıllı araçlara ve sektördeki verimliliği artırıp tasarruf sağlayabilecek, insana bağımlılığı ortadan kaldıracak, iş güvenliğini ön planda tutacak projeler üreteceğiz. Bu alana elimizden geldiğince çok büyük yatırımlar yapacağız. Bu sene makine öğrenimi ve derin teknoloji alanında güzel işler çıkartacağımıza inanıyorum.

Bu önümüzdeki üç yıl içindeki planlarımızın önceliği Ar-Ge departmanını daha da güçlendirmek. Bu sebeple de teknopark içerisinde 600 metrekarelik ek bir alan daha oluşturduk. Tasarımını bitirdikten sonra tam anlamıyla hızlı prototip, yazılım ve donanım üretebilir bir duruma geleceğiz. Böylece otomotiv sektöründe otonom araçlar ve güvenlik sistemlerindeki açığı ve bundan kaynaklı oluşan yurt dışı bağımlılığı azaltarak ülkemiz ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacağız.”

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ VE KALİTE ÖN PLANDA

Kalite ve müşteri memnuniyetine verdikleri öneme de değinen Keskinkılıç, “Kalite ve müşteri memnuniyeti konusunda farkındalığımızı yüksek tutuyoruz, ekibimizi buna göre motive ediyoruz. Müşterilerimizi dinleyip sektörün ihtiyaçlarını anlıyoruz. Çoğu zaman projelerimiz onlardan aldığımız dönüşlerden çıkıyor. Onlar sayesinde seçtiğimiz ürünleri dünyaya satıyoruz. Müşteri memnuniyeti ve ürün/ hizmet kalitesi ile personel kalitesini ön planda tuttuğumuz sürece daha güzel işlere imza atacağımızın bilinci ile hareket ediyoruz.

Ben her daim işimi severek yapan biri oldum. Ortadaki başarının kaynağı sahip olduğum bakış açısı ve başarılı çalışma arkadaşlarım diyebilirim. Sahip olduğum enerji ve vizyonu ekip arkadaşlarıma da aşılamaya çalışıyorum ki, bunu yapabildiğime de inanıyorum çünkü ailem diyebileceğim bir ekibim var.

Umarım, katma değeri yüksek ürünlerle ve patentlerle şirketimizi daha çok ödüllendiririz” şeklinde konuştu.

“YURT DIŞINA AĞIRLIK VERİYORUZ”

İç piyasaya büyük önem vermekle beraber ağırlığın yurt dışında olduğunu belirten Keskinkılıç, ihracatı artırmak adına aradaki saat farkına bir çözüm sunduklarını söyledi. Geçtiğimiz sene saat farkından oluşan kayıpları minimalize etmek adına çift vardiya sistemine geçtiklerini aktaran Keskinkılıç, “Saat farkları Amerika bölgesinde teknik anlamda ve yazılım ihracatında bizi çok yoruyordu. Oluşturduğumuz çift vardiya sistemi ile tüm dünyaya hizmet verebiliyoruz. Şu an itibarıyla 70’in üzerinde ülkeye ihracatımız var. Amacımız, bunu daha da artırmak” dedi.

Automechanika İstanbul 2022

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası