Dosya Masrafsız Kredi Veren Bankalar

0

Kredi kullanırken kredi faizi dışında herhangi bir masraf ödemediğiniz, dosya masrafı, işlem ücreti, hesap ücreti gibi ücretlerin yer almadığı kredi paketlerine masrafsız kredi adı veriliyor. Birçok banka masrafsız kredi kullanma imkanı sunuyor. Bankalar dosya masrafsız kredi paketleri kapsamında faiz oranlarını artırarak masraf almıyorlar. Bu sayede kullandığınız kredi eksiksiz olarak hesabınıza geçiyor.

Dosya Masrafı Geri Alınabilir Mi?

Kredi kullanırken sizden tahsil edilen dosya masrafı eskiden geri alınabilirken günümüzde geri alınamıyor. Geçmişte kullandığınız krediler için geriye dönük olarak 10 yıl için dosya masrafını alabiliyorsunuz. Tüketici hakem heyetine giderek kullanmış olduğunu kredilere ait belgeleri ve kesilen dosya masrafına ait dekontları sunduğunuzda tüketici hakem heyeti dosya masrafınızı geri alabilmenizi sağlıyordu.

Bankanalar Birliği tarafından yapılan itiraz sonucunda Anayasa Mahkemesi dosya masraflarının iade edilmesinin önüne geçen bir karar aldı. Bu tarihten sonra dosya masrafları bankalar tarafından alınmaya başlandı. Günümüzde kredi kullanılırken sizden kesilen dosya masrafları artık geri alınamıyor.

Dosya Masrafsız Kredi Veren Bankalar

Ziraat Bankası

Müşterilerine farklı paketlerde kredi imkanı sunan Ziraat Bankası sunmuş olduğu masrafsız kredi ile müşterilerine 50.000 TL ye kadar kredi kullanma imkanı veriyor. 1.32 faiz oranı ile müşterilerine sunmuş olduğu masrafsız kredi ile herhangi bir dosya masrafı veya işlem ücreti almıyor.

Türkiye Ekonomi Bankası

Masrafsız kredi kullanma imkanına sahip olduğunuz bankalar arasında yer alan TEB, tüm müşterileri için 1.30 faiz oranı ile ihtiyaç kredisi kullandırıyor. 60 aya kadar vade imkanına sahip olduğunuz masrafsız kredi kullanabilmek için sms ile başvuru yapabiliyor veya banka şubesine giderek kredi başvurusunda bulunabiliyorsunuz. Masrafsız kredi için sizden herhangi bir masraf alınmıyor.

QNB Finans Bank

Masrafsız kredi paketlerini müşterilerine sunan ve en cazip faiz oranları ile kredi kullanabileceğiniz QNB Finans Bank 1.23 faiz oranı ile 60 aya kadar ihtiyaç kredisi kullanma imkanını müşterilerine sunuyor Masrafsız kredi adı altında verdiği ihtiyaç kredisi için herhangi bir ücret talep etmeyen banka aynı zamanda mobil bankacılık üzerinden kredi kullanma imkanı sağlıyor.

Deniz Bank

Masrafsız kredi imkanı sağlayan bankalardan biri olan Deniz Bank, 1.45 faiz oranı ile 60 aya kadar 50.000 TL kredi kullanma imkanını sizlere sunuyor. Hiçbir masraf veya işlem ücretinin alınmadığı masrafsız kredi paketinden yararlanabilmek için Deniz Bank şubelerinden birine gitmeniz gerekiyor.

Şekerbank

Masrafsız kredi imkanı sunan bankalardan biri olan Şekerbank, özellikle emekliler için masrafsız kredi paketleri ile adından söz ettiriyor. Emeklilere yönelik olarak maaş müşterilerine 40.000 TL ye kadar kredi kullandıran banka 60 ay vade imkanı sağlıyor. Maaş müşterisi olmayan emekliler için 35.000 TL ye kadar masrafsız kredi paketi suna banka 60 ay vade imkanı sağlıyor. Her iki kredi için 1.51 faiz oranı sunan banka emekliler dışında kalan müşterileri içinde masrafsız kredi paketleri sunuyor.

Vakıfbank

Masrafsız kredi paketlerini müşterilerine sunan bankalar arasında yer alan Vakıfbank, emekliler için 60 ay vade, 1.34 faiz oranı ile 40.000 TL ye kadar kredi kullanma imkanı sağlıyor. Emekli olmayan müşterileri için 60 aya kadar vade ve 1.40 faiz oranı ile kredi paketi sunan Vakıfbank bu kredilerin hiçbirinden masraf almıyor.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bankalar dışında; ING Bank, Odea Bank, Aktif bank, İş Bankası gibi bankalar da dosya masrafsız kredi veren bankalar arasındadır. Kredi paketleri limitlere ve vade sürelerine göre değişkenlik göstermektedir. Aklınıza takılan ve cevaplarını merak ettiğiniz soruları aşağıda yer alan yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası