Yerli Otomobilin Simülasyon Süreci Hakkında Bilgi Verildi

0

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan yerli otomobilin simülasyon ve modelleme süreci hakkında ayrıntılı bilgiler yayınlandı. Türkiye’nin Otomobili TOGG halka tanıtılmış ve gelişmelerin ilerki aylarda sunulacağı yönünde bilgi verilmişti. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), aracın fiziksel özellik ve tasarım sürecini resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla gündeme getirdi.

Böylelikle aracın her türlü özelliği twitter hesabından milyonlarla paylaşılmış oldu. “Türkiye’nin Otomobil markasını, tüm fiziksel özelliklerini tıpatıp yansıtan bir simülasyonla paylaşıyoruz” notuyla Twitter’da video yayınlandı.

Togg Çalışma Prensibi Twitter’dan Paylaşıldı

Basın ve Devlet tarafından adından övgüyle söz edilen Togg’un çalışma prensibiyle ilgili yayınlanan videonun büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor. Tüm haklarının tam olarak Türkiye’ye ait olduğu belirtilen Togg’a yönelik çalışmalar videoda paylaşılıyor. Aracın tüm tasarım ve çalışmaları Türk mühendisler tarafından yönetiliyor. Videoda yerli otomobilin tüm fiziksel özellikleri matematiksel modelle birebir yansıtılıyor.

Ayrıca araçta tehlikeli olacağı düşünülen manevralar risksiz olarak gerçekleştirilebiliyor. Aracı risksiz bir şekilde test etmenizi sağlayan bu modelleme aracı sürüş, taşıt güvenliği ve aracın piyasaya çıkmadan önce eksiklerinin tamamlanmasını sağlıyor. Altyapısının ve tüm sisteminin yerli girişim firmaları tarafından desteklendiği belirtilen aracın, tasarımınınsa tamamen Türk mühendislerce yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca aracın testi için kullanılan bu modelin, hem test sürecini kolaylaştırdığı hemde test için gerekli olan maliyeti düşürdüğü söyleniyor.

Togg’un Üretim Tarihi Belli Oldu

Türkiye’de yıllar sonra ilk kez üretime geçilecek olan yerli otomobil için üretim tarihi açıklandı. Yerli Otomobil Togg’un üretimine Bursa’nın Gemlik ilçesinde başlanacak. Üretim tarihi için ise 2021 yılı belirlendi. Gemlik’te açılacak olan bir fabrikada üretimi gerçekleştirilecek olan aracın, 2022 yılında ise seri üretime başlanacağı açıklandı. Togg’un piyasaya hangi tarihte sürüleceği ve fiyatı hakkında ise henüz bir bilgi bulunmuyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası