Anadolu Isuzu Üretime Devam Etme Kararı Aldı

0

Dünya genelinde etkisini her geçen gün daha fazla hissettiren ve bir çok sektörde üretimleri durduran Corona virüs salgını ülkemizde de çok ciddi yaptırımlara neden oldu. Türkiye’de otomotiv sektörün de faaliyetlerine devam eden 14 otomotiv şirketinden 13 tanesi 31 Mart itibariyle üretimi durdurmuştu.

Aktif olarak üretimlerine devam eden, Hattat Traktör’e bugün itibariyle Anadolu Isuzu grubu da dahil oldu. Anadolu Isuzu grubu virüs salgınına karşı tüm önlemleri aldıklarını açıklayarak tesislerde üretime tekrardan başlayacaklarını duyurdu.

Anadolu Isuzu geçtiğimiz mart ayının 25’inde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a yaptığı açıklamada, yaşanan salgını azaltmaya yönelik alınan tedbirler kapsamında tüm aksamalar değerlendirerek 30 mart itibariyle 9 gün boyunca üretime ara verildiğini duyurmuştu. Şirket dün yaptığı açıklama ile birlikte tekrardan üretime başladığını açıkladı.

Çalışan Sayısı %50 Azaltıldı

Anadolu Isuzu Genel Müdürü görevinde bulunan Tuğrul Arıkan ise yaptığı açıklama da corona virüs tedbirleri kapsamın da tüm önlemleri maksimum seviye de aldıklarını belirtti. Tuğrul Arıkan ayrıca yaptığı açıklama da; ”Personellerimizin evden servisle alınıp, tekrardan eve bırakılacağı ana kadar tüm önlemler alındı. Fabrika girişi, yemekhane, soyunma odaları gibi bütün toplu alanlarda gerekli önlemler alındı.” ifadelerine yer verdi.

Tuğrul Arıkan ayrıca normalde zaman da tesiste bulunan personelin %50’sinin iş başında olacağı bilgisini vererek bu sayede fabrika içinde bulunan kişi sayısını minimum seviyede tuttuklarını belirtti.

Ayrıca bugün faaliyete geçmesi planlanan MAN Türkiye’den de bir haber geldi. 23 Mart itibariyle Alman otomotiv devi MAN’da faaliyetlerine bir süreliğine ara vermişti. Anadolu Isuzu gibi faaliyetlerine bugün itibariyle başlaması gereken Alman şirketi ise, bugün yaptıkları ek bir açıklama ile üreteme verdikleri arayı 22 nisan tarihine kadar uzattıkları bilgisini paylaştılar.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası