TC Kimlik No ile Kredi Notu Sorgulama

0

Bankalardan kredi veya kredi kartı talep ettiğiniz zaman, başvurunuzun değerlendirilmesinde kullanılan birinci ve önemli kriter kredi notunuzdur. Geçmiş banka deneyimleriniz göz önünde bulundurularak oluşturulan kredi notları, başvurularınızın değerlendirilmesinde ve talep ettiğiniz tutarların uygun olup olmadığında kullanılır. Eğer daha önce bir bankacılık ürünü kullanmadıysanız veya kredi notunuz geçmiş kullanımlardaki aksaklıklardan dolayı düşükse yeni taleplerinizin onaylanması güçleşir.

Eğer düzgün bir kredi notuna sahipseniz, yeni kredi ve kredi kartı talepleriniz için ekstra bir işlem yapmadan anında onay alabilirsiniz. Bankalardan kredi veya kredi kartı başvurusu işlemi yapmadan önce kredi notunuzu bilmek büyük önem taşır. Çünkü sürekli yapılan kredi veya kredi kartı başvuru işlemleri de kredi notunuzu oldukça olumsuz etkilemektedir. Peki kredi notu sorgulaması nasıl yapılır? T.C. Kimlik numarası ile kredi notu nasıl öğrenilir? sorunun yanıtını arıyorsanız doğru yerdesiniz.

TC ile Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer nakit para ihtiyacınız ya da kredi kartı ihtiyacınız varsa, başvuru işlemleri öncesinde kredi notunuzu öğrenmek istiyorsanız bazı alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Bunlarda ilki çalışmak istediğiniz banka şubesini ziyaret etmek olacaktır. Ziyaretiniz sırasında ihtiyacınıza yönelik talepte bulunabilir ve kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bankaya direkt gitmenin avantajı banka personellerinin insiyatif alabilmesi ve kredi notu düşüklüğü nedeniyle alternatif çözümleri size sunmasıdır. Kredi notunuz kötü bir durumda olsa ile teminat veya kefil sistemi ile birlikte kredi kullanımı yapabilirsiniz.

Bankanın bir diğer avantajı ise herhangi bir ücret ödemeden kredi notu hakkında bilgi almanızdır. Bankaya giderken yanınızda T.C. kimlik numarası olan kimliğinizi yanınızda bulundurmayın unutmayınız. Banka personeli kredi sorgulama ve kredi notu sorgulama işlemleri için kimliğiniz hariç başka hiç bir bilgi istemeyecektir. Eğer banka şubesini ziyaret etmek istemiyorsanız ve oturduğunuz yerden bilgileri öğrenmek istiyorsanız, kredi notunu öğrenmek için alternatif bir kaç kanal daha vardır.

Findeks ile Kredi Notu Öğrenme Nasıl Yapılır?

T.C. kimlik numaranız ile herhangi bir yere gitmeden pratik bir şekilde kredi notu sorgulaması yapmak istiyorsanız en iyi alternatif olarak Findeks’i önerebiliriz. Findeks.com üzerinden T.C. kimlik numarası bilgilerini girdikten sonra kolayca kredi notu öğrenme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik kredi notu öğrenme işlemini saniyeler içerisinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Findeks kuruluşu KBB bünyesi altında olduğu için verdiği bilgilerin doğruluğu ve hızı sorunsuzdur. Zaten kredi notunu belirleyen KBB sistemi bankalara da destek vermektedir.

Findeks’e internet tarayıcı üstünden veya mobil uygulaması üzerinden kolayca başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Aldığınız raporda kredi notu puanınızı, hangi risk seviyesinde olduğunuzu, geçmiş kredi veya kredi kartı ödemelerinizi, kredi ve kredi kartı ürünlerinizde ne kadar gecikme yaşayıp ne kadar sorunsuz ödeme yaptığınız görebilirsiniz. Ayrıca risk raporu, risk analizi, kredi notu yükseltme tavsiyelerine varana kadar bir çok bilgiyi de bu sistem üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kredi Notu Sorgulaması Ücretsiz Nasıl Yapılır?

Findeks gibi sistemlerin yanı sıra kredi notu sorgulama işlemini ücretsiz bir şekilde de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için kredi kullanmak istediğiniz bankanın şubesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Müşteri temsilcisi başvuru anında size kredi notunuz hakkında da bilgi vermektedir. Bir diğer seçenek ise E-devlet üzerinden talep edilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden yapılan kredi notu sorgulama işlemlerinde de Findeks sisteminde olduğu gibi tüm bankalarda bulunan geçmiş dökümanlarınıza ulaşabilirsiniz. Fakat bu sistem size oldukça karışık gelebilir ki, KBB hizmeti gibi basite indirgenmiş bir sistem ne yazık ki ücretsiz sistemde bulunmamaktadır.

Kredi Notu Sorgulama Siteleri Güvenilir Midir?

Kredi notu sorgulama şeklinde eğer karşınıza alternatif siteler çıkıyorsa kesinlikle bunlara inanmamanız gerekmektedir. Bankalar ve Findeks.com harici kredi notu sorgulama işlemini gerçekleştirebilecek herhangi bir özel kuruluş yoktur. Sorgulama adımları için Findeks, banka şubeleri ve bankaların resmi internet sitesi ve uygulamaları haricinde hiçbir alternatif kanalı kullanmayınız. Kredi notunuzu öğrenebileceğinizi vaat eden üçüncü kişi internet sitelerinden yapacağınız sorgulamak sonucunda kimlik bilgileriniz kötü niyetli kişilerin ellerine geçebilir. İnternet ve mobil uygulama üzerinden kredi notu sorgulamanın tel güvenli yolları Findeks.com, banka internet siteleri ve uygulamalarıdır.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası