Subaru 2030 Hedeflerini Açıkladı

0

Japon otomotiv firması Subaru 2030 hedefleri hakkında açıklamalar yaptı. Önümüzde bulunan 10 yıl içinde üreteceği otomobillerde yüksek teknoloji geliştireceğini açıklayan firmanın vizyonunda ilgi çeken noktalar bulunuyor. Subaru mevcut otomobilleri arasında Subaru Crosstek Hybrid modelinin dışında modeli bulunmuyor.

Subaru’nun 2030 hedefleri arasında lityum iyon batarya kullanılan yeni modellerin üretilmesi bulunuyor. Elektrikli otomobillerin son yıllarda yoğun ilgi görmesi Subaru’nun önümüzdeki 10 yıl içerisinde üreteceği tüm modellerde Hybrid teknolojisinin uygulanarak rekabette avantaj elde etmesi öngörülüyor.

Subaru diğer otomotiv firmaları arasında daha küçük bir finansal yapıya sahip olduğu için yeni teknolojinin finansmanında sorunlarla karşılaşacak olsa da şirketin çözüm ortağı olacak önemli dostları bulunuyor. Subaru yeni elektrikli otomobiller için üretiminde yalnız kalmayacak.

Subaru Üretimde Ağırlığı Elektrikli Modellere Verecek

Subaru firmasının önümüzdeki 10 yıllık süreçte üreteceği otomobillerin en az %40 oranında elektrikli model olacağı açıklandı. Subaru’nun CEO’su olan Tetsuo Onuki’nin Automotive Nevws Europe’a yaptığı röportajda “Güçlü Hibritler” tanımınlamasını kullanarak destek vereceklerini söyledi.

Hibrit otomobillerin yüksek maliyetlere sahip olduğu biliniyor. Diğer yandan Japon otomotiv devi Toyota’nın CEO’su Tonomi Nakamura Subaru’nun hedefleri hakkında; “Subaru bu büyük dönüşüme otomotiv sektöründe edinmiş olduğu ilkelerine bağlı kalacaktır. Subaru markasının ayırt edici özellikleri bulunmaktadır.

Subaru’yu Subaru yapan bu özelliklere sahip yeni elektrikli modeller müşterilerin de ilgisini çekecektir.” açıklamasını yaptı. Subaru’nun karakterini taşıyacak yüksek teknolojili yeni modellerin çevre dostu olarak karbonsuz olması avantaj sağlayacaktır. Subaru çevreci ve doğaya saygılı üretim anlayışı ile otomobil fabrikalarında karbon salınımını minimum seviyelere düşürecek. Subaru bu kapsam sahip olduğu fabrika, ofis ve diğer alanlarında 2031 yılına kadar karbon salınım seviyesini %30 daha azaltmayı hedefliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası