Kredi Notu Ne Zaman, Nasıl Yükselir

0

Kredi puanınız düşükse, bir bankadan kredi kullanma ihtimaliniz de bir o kadar düşük demektir. Peki, bu tür bir durumda kredi notu ne zaman düzelir? Kredi notu yükselmesi için neler gereklidir? Kredi notunu etkileyen faktörler nelerdir? İşte tüm detaylar.

Kredi Notu Ne Zaman Yükselir

Kredi notunuz düşükse, bir bankanın müşterisine en çok kullandırmak ve pazarlamak istediği ürün olan banka kredisinden faydalanma ihtimaliniz de oldukça düşüktür. Çünkü bankalar, düşük kredi notu bulunan müşterilerini risk olarak görür ve kredi kullandırmak istemezler. Peki, kredi notu ne zaman yükselir?

Kredi notunuzun yükselmesi için not yükselmesine sebep olan birçok faktör vardır. Bu faktörlerden ilki, bankacılık işlemlerinizde daha önce kullanmış olduğunuz kredilerin ödemelerini düzgün yapmak, kredi kartı kullanmak ve borcunu sürekli olarak tam kapatmak gibi detaylar yer alır. Bu sayede kredi notunuz, yaptığınız olumlu işlemler neticesinde zaman içerisinde yükselecektir.

Kredi Notu Ne Zaman Güncellenir

Kredi notu veya bir başka deyişle Findeks puanı, genel itibari ile ayda bir defa güncellenmektedir. Bir dönem olarak nitelendirilebilecek bu zaman dilimi, ayrıca her 3, 6 ve 12 aylık süreçlerde de güncellenebilmektedir. Yapacağınız ödemelerin TBB Risk Merkezi kayıtlarına alınması, ortalama her ay yapılan bir işlem olduğundan, dönem içi olumlu hareketleriniz de bu süreçte kredi notunuza veya puanınıza yansıtılacaktır.

Kredi Notu Nasıl Silinir

Kredi notu nasıl silinir diye merak mı ediyorsunuz? Eğer böyle bir fikriniz var ise bu durumda üzücü haber şu ki, kredi notu silinmesi diye bir durum söz konusu değildir. Ancak, bankacılık işlemleri sebebi ile negatif etkenler yaşıyor ve kötü kredi notuna sahip durumda bulunuyorsanız, bu sürecin geride kalması ve en azından dikkate alınmaması adına en az 3, ortalama ise 5 yıl süreye ihtiyaç var. Bu süreçte olumlu bir bankacılık sicili oluşturmanız halinde, bankalar nezdinde daha normal karşılanabilirsiniz.

Kredi Notu Nasıl Artar

Yukarıda yer verdiğimiz süreçleri yaşıyor ve kredi notunuzu artırmak istiyorsanız, kredi notu nasıl artar diye araştırıyor olabilirsiniz. İşte kredi notunu etkileyen faktörler:

  • Kredi kartı ödemeleri
  • Kredi taksiti ödemeleri
  • Banka mevduatlarınız
  • Banka kredi kartı kullanımlarınız
  • Bankacılık araçlarını etkin kullanışınız
  • Anlık mevcut borç durumunuzu azaltmanız
  • Kredi limitiniz ve geliriniz

Bu tür detaylar sayesinde, banka kredi notunuz pratik bir biçimde artırılabilmektedir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası