2019 Model Mazda CX-3 New York’da Tanıtıldı

0

Geçtiğimiz yıl içerisinde bir dizi makyajlama operasyonu geçiren Mazda CX-3,  elden geçirilerek New York Otomobil Fuarı’nda tekrardan beğeniye sunuldu. Araç içerisinde sürücü odaklı bir dizi değişikliğe tabi tutulan otomobile yeni bir motor seçeneği daha eklendi. Bahar aylarında Avrupa pazarında satışa çıkarılması beklenen otomobilin Türkiye pazarına ne zaman geleceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

Araçta Mazda’nın geliştirdiği 4 silindirli 2.0 litrelik hacime sahip Skayactiv-G motor bulunuyor. Fakat araç bg ve Nm değerleri eski seriye oranla geliştirilmiş. 146 bg olan motor gücü yeni nesilde 148’e çıkartılmış. Ayrıca 198 Nm tork değeri de 2019 modelde 201 Nm tork değerlerine ulaştırılmış. Mazda, yenilenen motor ile birlikte aracın daha iyi bir yakıt performansına sahip olduğunu ve daha verimli hale geldiğinin de altını çiziyor.

2019 Model Mazda CX-3 İç Tasarım

2019 Model Mazda CX-3

Geliştirilen motor seçenekleri aracın dışındaki yenilikler ile destekleniyor. Geçtiğimiz yılın modelinde yatay tek sıra çıtalardan oluşan ön ızgara, artık 2019 modelde çiftli gruplar halinde. Daha estetik bir görünüme kavuşturulan CX-3 modelinin ön tamponunda ise yeni geliştirilmiş kromaj parçalar yerleştirilmiş. Otomobilin daha şık bir tasarıma sahip olması için ise yan aynalarda ve sis farı çerçevelerin de piano black olarak adlandırılan renk ile süsleme yapılmış. Arka stoplarda yer alan dikdörtgen elamanlar ise dairesel bir yapıyla değiştirilmiş.

2019 Model Mazda CX-3 Yan Görünüm

Dış tasarımda olduğu gibi Mazda CX-3‘in iç tasarımında da bir dizi ufak dokunuşlar yer alıyor. İlk baktığımız zaman gözlerden kaçmayan standart el freni yerine yeni nesilde kullanılan elektronik park freni kullanımı gözlerden kaçmıyor. Daha geniş bir konsol alanı ile karşımıza çıkan CX-3, el freninin kaldırılmasıyla geniş bir kol dayanağına sahip olmuş. Ön koltuklara uygulanan sarsıntı emici yeni koltuklara ek olarak arka kısımda ise yolcular için katlanabilir kol dayanakları ve bardak tutucular yerleştirilmiş. Kapı panelleri ve bagaj camı kalınlaştırılarak da araç içine giren sesin minimum seviyeye indirilmesi hedeflenmiş. CX-3’ün fiyat politikası hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadı.

2019 Model Mazda CX-3 Arka Tasarım

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası