2022 Mazda RX-7 Konsepti Kendine Hayran Bırakıyor

0

Hayalleri zorlayan bir konsepte sahip olan 2022 Mazda RX-7 özlenen otomobil hayallerini geri getiriyor. RX modellerle akılda kalan Mazda, otomobil severler için yeniden tasarlanan RX-7 serisiyle dikkatleri çekmeyi başardı.

Wankel motor olarak da adlandırılan döner pistonlu motorlar, son olarak 2012 yılında RX-8 ile kullanıma sunulmuştu. O tarihten günümüze kadar döner pistonlu motora geri döneceğini defalarca açıklayan marka, bu yönde hiçbir adım atmamış ve spor araba tutkunlarını bir hayli üzmüştü.

2015 yılında görenleri kendine hayran bırakan RX-Vision konseptini tanıtan ancak, seri üretime geçilemeyen model, sektörde hayal kırıklığı yaşattı. Mazda emisyon yasalarının her geçen gün sertleşmesine rağmen, wankel motordan vazgeçmesi ve AR-GE yatırımlarının kesmedi.

RX-7 Tasarımı Dikkat Çekiyor!

Zamana karşı yarışan Mazda yetkilileri, RX modeli geliştirmeye devam etti. Başarılı tasarımcı Enoch Gabriel Gonzales spor otomobillere olan tutkusunu yeni modelde gözler önüne seriyor. Yaptığı özenli çalışmalarla Mazda RX-7’yi adeta yeni baştan yaratan tasarımcı, birkaç konsepti bir araya getirdiği modelle markaya yeniden beklediği ivmeyi kazandıracağa benziyor.

2022 Mazda RX-7 Konsepti Kendine Hayran Bırakıyor

2015 yılı modeli olan RX-Vision ile 90’lı yıllara damga vuran ikinci nesil coupeyi birleştirerek ortaya çıkarılan yeni model, ızgara ve farlarıyla Mazda fırtınasını şimdiden estiriyor. Logo, orijinal RX-7 tasarımından esinlenerek ızgaranın hemen üzerine yerleştirilmiş durumda.

Orijinal Ayrıntılar Beğeni Topluyor!

Arka farları ilk konseptten oldukça farklı olan yeni tasarım, dörtlü egzoz sistemiyle de dikkat çekiyor. Ön farlara “Göz yuvası” adı verilirken, 80’li yıllarda fırtına estiren açılıp kapanan farlara da gönderme yapılıyor. Çarpıcılığı tartışılmayacak kadar net olan yeni nesil RX-7, Mazda’nın yüzüncü yıl kutlamalarına damgasını vuracak. Aracın seri üretime ne zaman geçeceği bilgisiyse şimdilik sır olarak saklanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası