2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan Tanıtıldı

0

Japon üretici Mazda’nın uzun süredir beklenen 2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan modelleri nihayet Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Daha keskin hatlara sahip olarak gelen otomobiller, yeni donanımları ile de oldukça ilgi çekiyor. Ayrıca SCCI, yani Kıvılcım Kontrollü Sıkıştırma Ateşlemesi özelliğine sahip olan SkyActiv-X motoru da Mazda 3 modeli ile hayatımıza giriyor. Bu motor tipi benzinli bir motor isteletinin üzerine kuruluyor fakat bazen dizel motorlar da olduğu gibi sıkıştırma ile yanma sağlıyor. Otomobilin motor seçeneklerine daha detaylı baktığımız zaman ise markanın pazara göre; 1.5, 2.0 ve 2.5 litrelik hacimlere sahip SkyActiv-G benzinli seçeneğe ek olarak, 1.8 litrelik hacimli bir de SkyActiv-D dizel ünite ile birlikte geleceğini görüyoruz. Gelin detaylara bakalım..

2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan

2019 model Mazda 3’ler 6 ileri manuel veya otomatik şanzıman seçenekleri ile birlikte sunulacak. Benzinli versiyonlar da emme manifoldu ve piston yapılarında güncellemeler yapılmış. Dizel seçenekli motorlar ise Mazda mühendisleri tarafından tekrardan elden geçirilmiş ve yakıt enjeksiyon sisteminden yararlanılmış. Ayrıca belirtmekte fayda var tüm motor üniteleri ile birlikte M Hybrid isimli bir de hafif hibrit sistemi bulunacak. Mazda’dan gelen açıklamalara göre 4 çekerli bir opsiyon seçeneğinin de geleceği yönünde ipuçları olsa da bu seçeneğin Türkiye pazarına girmesi pekte mümkün görünmüyor. 2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan olarak hayatımıza giren otomobiller hakkında ise henüz detaylı bir sistem bilgisi paylaşılmadı. Gelin biz yine de 5 kapılı hatchback ve 4 kapılı sedan gövde tipine sahip olan araçlara biraz daha yakından bakalım.

2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan

2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan Detayları

İki modelde de dış tasarımda oldukça etkileyici ve keskin çizgiler bulunuyor. İç kısımda ise Japon üreticinin sadelik anlayışı aynı şekilde devam ediyor. Konsol bölgesinde yer alan 8.8 inç’lik yapıdaki bilgi eğlence sistemi ve klima kontrolleri ise şık malzemelerden seçilmiş. Direksiyon bölgesinde ufak dokunuşlar yapan Mazda, gösterge panelinde ise analog sistemden vazgeçmemiş. Oldukça şık ve sade olarak tabir edeceğimiz otomobiller de güvenlik unsurları da es geçilmemiş tabi ki. Seyir ve Trafik Desteği isimli bir sistem otomobilin gaz, fren ve yönlendirme komutlarını üstlenmekte. Ayrıca kör nokta uyarı sistemi ve çaprak trafik bilgisi de kazaları minimum seviye de tutmak için konumlandırılmış. Otomobil hakkında daha detaylı bilgiler önümüzdeki aylar da açıklanacak. Mazda 3 Hatcback ve Mazda 3 Sedan modellerinin ise ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil.

2019 Mazda 3 ve Mazda 3 Sedan

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası