Tesla’ya Soruşturma Açıldı

0

Popüler elektrikli otomotiv devi Tesla, son zamanlar da yaşadığı olumsuzluklar ile gündemden düşmüyor. Hali hazırda üretim sorunları ve montaj borçları ile çalkalanan ABD’li üretici Tesla’ya soruşturma açıldı. Her ne kadar firmanın patronu Elon Musk tarafından kendinden emin açıklamalar gelse de, firma hakkında her geçen gün yeni iddalar da ortaya atılmaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre soruşturma Amerika Birleşik Devletleri’nin Soruşturma Raporlama Merkezi tarafından başlatıldı. Soruşturmanın açılmasına neden olan ise Tesla’nın fabrikalarında meydana gelen bir dizi yaralanmalar. Geçtiğimiz haftalarda raporlama merkezinin İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü şirket üzerinde araştırma yaptıklarını zaten duyurmuştu. İncelemeler ve değerlendirme sonrasında birim soruşturmanın detayları hakkında ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Tesla Açıklama Yaptı

Soruşturma Raporlama Merkezi’nin İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü Tesla’nın San Francisco bölgesinin güneyinde bulunan Fremont’ta yer alan fabrikada ki kazalar üzerine soruşturma başlatmıştı. Tesla yetkililerinden yapılan açıklamalarda ise, gerçekleşen yaralanmaların yanlış değerlendirildiği ve raporların ayrıntılarının olmadığı, hatta yanlış bilgilere dayandığı ifadelerine yer verdiler. Ayrıca şirket yetkilileri tüm işçi kazaları ve yaralanmalarını ciddiye aldıklarını, soruşturma süresince de yetkililer ile sürekli iş birliği içinde bulunduklarını da sözlerine eklediler.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası