2020 SEAT Leon Tanıtıldı

0

Bir süredir teaser görüntülerini gördüğümüz 4. jenerasyon 2020 SEAT Leon modelinin resmi tanıtımı gerçekleşti. Tamamen değişen otomobilin yeni modelinde sevenlerini tamamen değişen bir tasarım, yeni teknolojiler ve daha geniş bir iç hacim karşılayacak. Markanın en çok satan modeli olan otomobilin tanıtım sırasında hatchback ve station wagon gövde seçenekleri görücüye çıktı. Daha önceleri üretilip satışa çıkartılan Leon modelinin 3 kapılı seçeneği ise maalesef ki düşük satış rakamları nedeniyle bu yıl üretim bandından inmeyecek.

Tamamen elden geçirilen otomobilin en dikkat çekici kısmı ise şüphesiz ki arka kısmı olmuş. Yeni jenerasyonlar da oldukça sık görmeye alıştığımız bagaj kısmı boyunca uzanan arka farlar, yeni Leon ile birlikte sunulmuş. İlk olarak otomotiv devinin Tarraco modelinde karşımıza çıkan far tasarımı Leon’ada çok ayrı bir hava katmış durumda.

Diğer jenerasyonlara oranla daha fazla iç mekan vaat eden otomobilin hatchback boyutları ise SEAT tarafından 4.368 uzunluk, 1.800 mm genişlik, 1.456 mm yükseklik olarak açıklandı. Açıklanan verilere göre yeni model eski jenerasyondan 86 mm daha uzun, 16 mm daha dar ve 3 mm daha dar. Station Wagon’da ise uzunluk 4.642 mm, genişlik 1.800 mm, yükselik ise 1.448 şeklinde. Yani Station Wagon seçeneği de bir önceki jenerasyona göre 93 mm uzamış, 16 mm daralmış.  Aracın aks mesafesi ise hatchback modeli ile aynı olarak 2.686 mm olarak açıklandı.

2020 SEAT Leon Detayları

Değişen iç hacime ve detaylara rağmen SEAT Leon hatchback modelinin bagaj hacmi önceki modelde olduğu gibi 380 litre olarak kalmış. Station wagon seçeneğinde ise bagaj hacmi önceki jenerasyona oranla 30 litre daha artarak 617 litreye yükseltilmiş.

Yeni Leon’a sahip olmak isteyen sürücüler Full LED teknolojisine ve dinamik sinyallere sahip farlara opsiyonel olarak sahip olabiliyorlar. Kullanılan LED teknoloji araç içerisin de kullanılarak otomobilin iç mekanına ayrı bir ambiyans da sağlamış.

İç kısımda konsol bölgesine göz gezdirdiğimiz zaman ise sürücüsünü 10.25 inç’lik boyuta sahip olan bir dijital gösterge paneli karşılıyor. Leon’un multimedya sistemi ise yine 10 inç’lik bir ekrana sahip. Alt opsiyonel seçenekler de ise bu ekran 8.25 boyutlara kadar geriliyor. SEAT grubunun geliştirdiği Full Link teknoloji sayesinde ise Android Auto ve Apple CarPlay bağlantıları yapılabiliniyor. Unutmadan geçmeyelim yeni Leon ile birlikte kablosuz şarj özelliği de yeni nesil ile birlikte sunuluyor.

2020 SEAT Leon Motor Seçenekleri

Volkswagen grubu çatısı altında faaliyet gösteren SEAT’ın Leon modelinde de Volkswagen’in yeni nesil motorlarına yer verilmiş. Bu motor seçenekleri ise;

  • 1.0 TSI Ünite – 90 Bg
  • 1.0 TSI Ünite – 110 Bg
  • 1.5 TSI Ünite – 130 Bg
  • 1.5 TSI Ünite – 150 Bg
  • 2.0 TSI Ünite – 190 Bg

Şeklinde olacak. Yukarı da belirtilen 1.0 TSI ve 1.5 TSI ünite seçeneklerin de ise ayrıca opsiyonel olarak mild hybrid seçilebiliyor. Tabi bu bu opsiyonel seçenek sadece bu ünitelerin güçlü beygirli seçeneklerin de olacak. Bilmeyenler için belirtmekte fayda var, mild hybrid yani türkçe karşılığı hafif hibrit motor seçeneği ufak bir elektrikli motor seçeneği. Bu motor normal motora yakıt ekonomisin de ve perfomansda oldukça destek sağlıyor.

Leon’a Doğalgaz Seçeneği

Bazı otomotiv pazarlarına ise 2020 SEAT Leon, TGI isimli bir motor seçeneği ile de sunulacak. Bu motor seçeneği sıkıştırılmış doğal gazı yakıt olarak kullanabilecek. TGI motor seçeneğine sahip olan otomobil ise 1.5 TSI üniteden 130 beygirlik bir güç üretimine sahip olabilecek.

Yeni Leon Plug-in Hibrit Motor Seçeneği

Tüm bu motor seçeneklerinin yanında Yeni Leon ayrıca plug-in hibrit motor seçeneğine de sahip olacak. Bu seçenekte ise kaputun altında 1.4 TSI benzinli bir motor, 13 kWh’lık bir lityum-iyon bataryaa ve 6 ileri kavramaya sahip bir DSG şanzıman bulunacak. SEAT tarafından paylaşılan bilgilere göre bu motor seçeneği ile Leon 204 beygirlik bir güç üretimine sahip olacak. Hibrit motor ile de Leon 60 kilometreye kadar da yol alabilecek. Yeni jenerasyon 2020 model Leon Avrupa pazarına 2020 yılının 2. çeyreğin de yani, bahar aylarında satışa sunulacak. Leon’un daha performanslı versiyonu olan Cupra ise ilerleyen süreçlerde gün yüzüne çıkacak. 2020 SEAT Leon Fiyatları ise şu an için belli değil.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası