SEAT Elektrikli Scooter Modelini Tanıttı

0

Adı sürekli olarak Volkswagen’le birlikte anılan SEAT elektrikli scooter üretti. Volkswagen’e bağlı olarak faaliyet sunan otomobil üreticisi SEAT, elektrikli scooter modelini tanıttı. Şimdiye kadar hiç bu skalada araç üretmeyen Seat, tasarımını yapmış olduğu elektrikli scooterını tanıtarak sektöre damga vurdu. Volkswagen’in yan sanayisi olan İspanyol markası SEAT, ülkemizde Ibiza ve Leon modelleriyle ünlü olarak biliniyor.

Dev otomobil markası, bu güne kadar sadece otomobil sınıfına dahil olan araç üretimi yapıyordu. Bu üretimlerde kalitesiyle bilinen Seat, üretim harikası ve teknolojiyle uyumlu araçlarını piyasaya sürerek ülkeler arasında güzel bir pazar da sağlıyor. Geçen hafta Barselona’da düzenlenen Smart City Expo Dünya teknoloji fuarına, SEAT’da katıldı. Bu fuarda yaptığı açıklamada elektrikli scooter ürettiğini ve bu sektöre yöneldiğini söyledi.

Elektrikli Scooter’ın Özellikleri

SEAT’ın elektrikli scooterı iki kişilik olarak tasarlanmış. Model şirket tarihindeki ilk motorsiklet olma özelliği taşıyor. SEAT modeli için 14,8 beygir güçlü bir elektrikli motor tasarlamış. Bu küçük motor ile scooter 3,8 saniyede 50 km/sa hız yapabiliyor.

Bu beygir gücünün eşdeğeri ise 125 cc’lik benzinli bir motor. e-Scooter, bir kere şarj edilmesiyle 115 kilometre yol yapıyor. e-Scooter’ın diğer bir özelliği ise değiştirilebilir bataryası. Akıllı telefonlar bu bataryayı takip etme özelliğine sahip olabiliyor.

SEAT Elektrikli Scooter Ne Zaman Piyasaya Çıkıyor?

SEAT elektrikli scooterını 2020 yılında üretmeye başlayacağını ve satışına da üretimden sonra başlayacağını açıkladı. Şirketin açıklamalarına göre bu scooter’ın hangi ülkelerde satışa sunulacağı anlaşılamıyor. Aracın fiyatına dair şirket tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu sebeple elektrikli scooter’ın fiyatının ne kadar olacağı hakkında bir bilgi bulunmuyor. Farklı ülkelere pazarlanması düşünülen SEAT elektrikli scooter’dan SEAT’ın madden beklentisi ise oldukça büyük. SEAT’ın ülkemizde yer alan araç modellerinin satış grafiğine baktığımızda elektrikli scooterın da iyi satılacağını düşünmekteyiz.

SEAT Elektrikli Scooter Modelini Tanıttı

Ülkemizde bu alanda fazla araç seçeneğinin bulunmaması bizi bu düşünceye yönlendiriyor. Ancak henüz modelin ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda bir bilgi mevcut değil. SEAT’ın elektrikli scooterı hakkında daha detaylı açıklamalar yapacağı düşünülüyor. Bizi takip ederek SEAT’ta oluşan gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası