SEAT Tarraco, Volkswagen Fabrikasında Üretilecek

0

Alman otomotiv devi Volkswagen, SEAT Tarraco modelinin üretimine başladı. Yanlış okumadınız, marka Wolfsburg şehrinde bulunan fabrikasında, 20 yıllık aradan sonra ilk defa başka bir markanın modeli olan aracın üretimini gerçekleştirecek. Otomotiv piyasasını yakından takip edenler aslında bilirler ki SEAT’da aslında VW Grubu’nun bir üyesi. Volkswagen Grubu’da alt markası olan SEAT’ın yeni Tarraco modelini Almanya’da bulunan tesisinde üretecek. Yeni Tarraco, markanın tesisinde üretilen, VW Grubu’na ait beşinci model. Bundan daha öncede Volkswagen fabrikaların da Audi 50 (1974-1978), Audi 80 (1994-1998), Audi 100 (1993-1997) ve SEAT Arosa’nın da (1996-1998) yılları arasın da üretimleri gerçekleşmişti.

SEAT Tarroco modeli, Alman devi Volkswagen’in Tiguan SUV ve Touran MPV modelleri ile aynı montaj hattını kullanarak üretim bandından inecek. Grubun Üretim ve Lojistik Yönetim Kurulu Üyelerinden olan Dr. Andreas Tostmann’da yaptığı açıklamada; ”Yine VW Grubu altında bulunan, SEAT markasının yeni Tarraco modelinin tesisimizde üretilmesi, önümüzdeki yıllarda da Grup marka araçlarının tesisimiz de üretebileceğinin örneklerindendir.” ifadelerine yer verdi. Aslında merkezi İspanya’da bulunan SEAT’ın başka modellerinden de farklı ülkelerde üretilenler var. Örnek vermek gerekirse markanın Ateca ve Toledo modelleri Çek Cumhuriyeti’nde, Alhambra modeli Portekiz’de ve SEAT Mii’de Slovakya’da üretiliyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası