Elektrikli Araçlar Artık McDonald’s da Şarj Edilebilecek

0

Son yıllar da otomotiv sektörünün baş aktörü olmayı başaran elektrikli araçlar, her geçen gün önemini daha fazla arttırmakta. Öyle ki otomotiv üreticileri gelecekteki planlarının içinden yavaş yavaş fosil yakıtlı araçları çıkartırken, yerlerine hibrit ve elektrikli modelleri ekler oldu. Türkiye’de pek yaygın olarak görmesek de BP, Shell gibi bazı şirketler de teknolojiye uyum sağlamak adına bir çok bölgede akaryakıt pompalarına ek olarak şarj istasyonları da eklemeye başladılar.

Buraya kadar her şey normal ama elektrikli araçlar için şarj istasyonu işine, sektörün oldukça dışında yer alan bir şirket daha girdi. Bu isim haberimizin başlığında da ismi geçen dünyaca ünlü fast food zinciri McDonald’s. Öyle ki hamburger devi İsveç’te elektrikli araçlar için şarj imkanı sağlayan en büyük restoran olmayı başarmış. İlk elektrikli şarj istasyonunu bölge de 2009 yılında kuran McDonald’s’ın şu an toplam da 55 adet şarj noktası yer alıyor.

McDonald’s İstasyon Sayısını Arttıracak

Yaptığı yatırımlar ile sınırlı kalmak istemeyen fast food zinciri, arabaya servis restoranlarının hepsin de bir şarj noktası kurmayı hedefliyor. Her gün daha fazla sayıları artmakta olan elektrikli araçlar için müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak isteyen restoran zinciri şarj istasyonu olan yerlere akaryakıt istasyonları da ki gibi fiyat tabelası bile yerleştirmiş. Önümüzdeki dönem de sadece İsveç ile sınırlı kalmayacağının işaretleri de veren McDonald’s, Hollanda da bulunan her şubesine de en az 2 adet olmak üzere şarj istasyonu koymayı hedefliyormuş. Hibrit ve elektrikli modellerin hayatımıza her geçen gün daha fazla girdiği bu günlerde sadece yakıt istasyonlarının değil diğer özel kuruluşların da bu şekilde adım atmaları elektrikli modellerin gelişini ve yaygınlaşmasını hızlandıracağa benziyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası