Akdeniz Sahil Yolu Projesi Mersin – Antalya Arasını 4 Saate İndirecek

0

Yapımı devam etmekte olan ve Mersin – Antalya arasındaki mesafeyi 4 saate indirecek olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi hız kesmeden devam ediyor. Karayolları Müdürü Yakup Dost ile birlikte yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Mersin Valisi Ali İhsan Su, projeyle ilgili bilgiler verdi. Yapımı hali hazırda devam eden tünel ve viyadüklerin tamamlanmasıyla birlikte mesafe 4 saate kadar düşecek.

Liman – Hal Kavşağı’nda yer alan köprülü kavşakta incelemelerde bulunan Vali Su, kavşağa bağlı olan yan yolların önümüzdeki yıl tamamlanacağı bilgisini verdi. 2018 yılında yılında tamamlanıp açılacak olan kavşak hakkında bilgiler edinen Vali, yol yapımında çalışan işçilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. Toroslar ilçesindeki yaylalara da giden Su, Gözne Yolu’ndaki yapımı devam eden bölünmüş yol ve kavşaklar hakkında da ekiplerden bilgi aldı. Akdeniz Sahil Yolu Projesi projesini yerinde inceleyen Mersin Valisi Su, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin öneminden bahsetti.

Akdeniz Sahil Yolu Projesi

Akdeniz Sahil Yolu Projesi Detayları

Yapım çalışmaları devam eden ve Mersin – Antalya karayolunu 4 saate kadar düşürecek olan Sahil Yolu projesi toplamda 227 kilometrelik mesafeye sahip. Karayolu, Çeşmeli otobanından ayrıldıktan sonra Antalya sınırına kadar kadar devam etmekte. Kasım ayı sonu itibariyle 227 kilometrelik yolun, 193 kilometrelik mesafesi bölünmüş yollar olarak hizmete açılmış durumda. 227 kilometrelik yeni yolda toplamda 27 tünel ve 19 viyadük inşaatı bulunuyor. 27 tünelden 10’u tamamlanmış durumda ve biride tamamlanmak üzere.

Yapımları devam eden viyadüklerden ise 2’si bitmiş durumda ve birinin açılışı da kısa bir süre içinde yapılacak. Bölgedeki 3 tünelin açılışı ise, 2018 yılının sonralarına doğru çalışmaları bitirilerek açılacak. Şu an kullanılmakta olan Mersin – Antalya arasındaki karayolu 2 şeritli ve oldukça dar ve trafik güvenliği açısından da kötü durumda. Çalışmalar sonunda hizmete açılacak olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi, sürücüler için büyük kolaylık sağlayacak. Yeni yol ile birlikte otoban çıkışı sonrası yola bağlanan sürücüler Antalya’ya kadar keyifli ve sorunsuz şekilde seyahatini gerçekleştirecek. Toplam maliyeti 3 milyar 600 milyon lira olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi şu anda 8 saat süren yolu yarı yarıya kısaltarak 4 saate kadar indirmiş olacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası