Yeni BMW 1 Serisi 5 Yıl Üretim Ömrüne Sahip Olacak

0

Yeni BMW 1 Serisi, bir yıldan daha az bir süredir piyasada yer alıyor. BMW çatısı altındaki en küçük model araç olan BMW 1 Serisi, Mayıs ayında yepyeni bir tasarımla piyasada satışa çıktı. İnşa edildiği platforma baktığımızda önden çekişli bir seri olduğu için, tipik bir BMW üretimi olmadığını söyleyebiliriz. Fakat paylaşılan son bilgiler, F40 jenerasyonunun yalnızca 5 yıllık bir üretim ömrüne sahip olacağı yönünde. Genel anlamda BMW’nin ortalama 7 yıllık bir üretim döngüsünü takip ettiğini görüyor olsak da, markanın bu döngüyü ilk kırışı olmayacak.

Serinin Üretim Süresi Düşürülecek İddiaları

Markanın BMW 1 Serisi’nde yaşadığı bu üretim döngüsü kırılması, BMW X5’te de karşımıza çıkmıştı. İnşa edildiği eski platformla birlikte F15 jenerasyonu araç makyajlanmadı ve 5 yıl sonra üretimden çıkarıldı. Şimdi ise, söylentilere göre yeni BWM 1 Serisi aynı kaderi paylaşacak.

BMW’nin henüz neden bu seride böyle bir tasarrufa gitme yolunu izlediği bilinmese de, markanın 2023 yılında çıkarmayı planladığı BMW 1 Serisi Elektrik için piyasa koşullarını ayarlamaya çalıştığını varsayabiliriz. BMW 1 Serisi’nin üretim süresinin azaltılacağına ilişkin çıkan söylentilere henüz BMW’den resmi bir açıklama gelmedi. Muhtemelen markanın konuya ilişkin net bir doğrulama yapmayacağı da düşünülüyor.

Yeni BWM 1 Serisi 5 Yıl Üretim Ömrüne Sahip Olacak

Yeni BMW 1 Serisi Eleştirilere Mağruz Kalmıştı

Yeni BMW 1 Serisi’nin tasarımı, dinamik hatlara ve rakipsiz birçok özelliğe sahip olmasına karşın fazlasıyla eleştiriye maruz kaldı. Markanın müşterileri, arkadan çekişli 1 Serisi’nin uzun kaputlu ve kısa çıkıntılı görünümünü tercih ediyorlar. Fakat artık BMW’nin büyük olasılıkla geçmiş tasarımlarına veda ettiğini söyleyebiliriz.

Bir sonraki BMW 1 Serisi Elektrik jenerasyonunda eski tasarımdan esintiler görebilecek olsak da, oranların aynı kalması söz konusu olacak. Çünkü 1 Serisi hatchback araçlarının ana fikri, önceki araçlardan daha fazla iç hacim sunabilmektir. Her ne kadar eleştirilerin uzun süre hedefinde olsa da, bir süre önce Türkiye’de satışa çıkarılan BMW 1 Serisi şu an piyasada 248 bin 600 TL bandında bir fiyata sahip.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası