Shell Türkiye’nin Sağlık Sektörüne Desteği Devam Ediyor

1

Tüm dünyada yaşanan corona virüs salgınının etkileri devam ederken, ülkemizde ki dayanışmada aralıksız devam ediyor. Bir çok şirket bu dönemde sağlık sektörüne desteğini esirgemeyerek maske, siperlik, sağlık kabini, solunum cihazı gibi temel gereksinimleri üreterek Sağlık Bakanlığına bağışta bulundu. Akaryakıt sektörü liderlerinden olan Shell grubu da bu zorlu süreçler de Sağlık Bakanlığına 5 milyon TL’lik akaryakıt desteğinde bulunmuştu.

Shell Türkiye bugün yaptığı bir açıklama ile sağlık sektörüne katkı da bulunmak adına dezenfektan bağışı yapılacağını duyurdu. Dezenfektan bağışı, Shell Türkiye ve Organik Kimya işbirliği ile gerçekleşecek ve toplamda sağlık sektörü için 175 bin litrelik dezenfektan üretilip bağışı yapılacak.

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında maske ve eldivenin yanı sıra dezenfektan ürünleri de oldukça önemli temel ihtiyaçlardan bir tanesi. Bu kapsamda kolları sıvayan Shell, Organik Kimya ile iş birliğine girerek dezenfektan üretiminde kullanılmak üzere 127 bin litre Izopropil alkol hammaddesi bağışladı. Bağışlanan hammadde ile Organik Kimya toplam da 175 bin litre dezenfektan üretimi gerçekleştirilecek. Üretilen dezenfektanlar 5 litrelik kaplara aktarılıp Mayıs ayı içerisinde T.C. Sağlık Bakanlığı ve kuruma bağlı sağlık kuruluşlarına Shell Türkiye ve Organik Kimya adına ulaştırılacak.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Ali diyor

    Gerçekten çok güzel araba haberleri yapılan bir site şimdiye kadar gördüğüm en iyisi tavsiye ederim.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası