Akbank Kredi Kartı (Axess, Wings) Ödeme Erteleme

0

Akbank kredi kartı olan Axess kart kullanıcıları bu kart ile yaptıkları harcamalar için erteleme isteme hakkına sahiptir. Bu kampanyaya göre Axessliler şimdi alışveriş yapıp ödemelerini bir sonraki aylara atlatabilir. Taksitli ya da peşin fark etmeksizin her türlü harcama için kullanılabilen bu özellik için 50 TL alt sınır vardır. Yani 50 TL ve üzerinde olan kredi kartı alışverişleri üç aya kadar ertelenebilir. Banka kredi kartı kampanyaları kapsamında sunulan erteleme iste özelliğinden yararlanmak için kart kullanıcılarının herhangi bir ücret ödemesine gerek yoktur. Bu erteleme işleminin hesap kesim tarihinden önce yapılması gerekmektedir.

Akbank Kredi Kartı Ödemeleri Nasıl Ertelenir?

Akbank kredi kartı ödemelerini ertelemek için banka tarafından birden fazla yöntem sunulur. Bu işlem için Axess mobil, Akbank internet şubesi, Akbank direkt mobil şube ya da Akbank telefon şubesi aracılığıyla hizmet talebinde bulunulabilir. Akbank direkt mobilden başvuru yapabilmek için öncelikle müşteri numarası ve şifre bilgileri ile sisteme girilir ve menü kısmından kredi kartı işlemleri açılır. Burada yer alan erteleme seçeneğinde bulunan yönlendirmeler takip edilerek talep tamamlanır.

Akbank telefon şubesinden erteleme işlemi yapmak isteyen kullanıcıların 444 25 25 numaralı müşteri hizmetlerini aramaları gerekir. İlgili yöntemler aracılığıyla yapılan erteleme başvurularının ardından kullanıcının sisteme kayıtlı olan telefon numarasına kod bulunan sms gönderilir. Bu kod eksiksiz olarak yazılarak 5990’a kısa mesaj atılır. Böylece 50 TL ve üzerindeki kredi kartı harcamaları için erteleme yapılabilecektir.

Akbank Ticari Kredi Kartı İçin Ödeme Erteleme

Akbank ticari kredi kartları için ödeme erteleme detayları bireysel kartlara göre farklılık gösterir. Bu hizmetten yalnızca TL ekstreler için yararlanılmakta olup erteleme tutarı en fazla 150.000 TL olabilir. Eğer bir işlem için daha önce erteleme yapılmışsa bu işlemin tekrarlanması mümkün değildir.

Ticari kartlarda erteleme işlemlerine uygulanacak faiz oranı vadeye göre değişmektedir. Buna göre 1 ay erteleme için erteleme iste peşin faiz oranı %2,61, 2 ay için %3,47 ve 3 ay erteleme için %4,31 olarak belirlenmiştir. Bu oranlara Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahil değildir. Ayrıca Akbank kampanyayı durdurma ve şartlarda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Akbank Kredi Kartı Ödeme Erteleme Detayları

Akbank kredi kartı borcu erteleme kampanyasına göre bireysel kartlarda 1 ay erteleme %2,61, iki ay erteleme %3,45 ve üç ay erteleme %4,28 faiz oranı ile hesaplanır. Bu tutara fon ve vergi bedelleri dahil değildir.

Erteleme yapılacak olan tutarın dönem içine ait olması gerekir. Erteleme talebi oluşturulduktan sonra bu talep isteğe bağlı olarak ilk hesap kesim tarihine kadar iptal edilebilir. İptal işlemlerinde peşin faiz iadesi de yapılacaktır. Eğer iptal hesap kesim tarihinden sonra yapılırsa bu durumda peşin faiz iade edilmez. Bu işleme konu harcama üye işyeri tarafından iptal edilirse işlem otomatik olarak iptal olmayacak, bunun için telefon şubesine bilgi verilmesi gerekecektir. Aksi durumda tutar hesaba yansımaya devam eder.

Akbank Kredi Kartı Ödeme Erteleme Hesaplaması

Akbank kredi kartı olan Axess kart borcunu ertelemek isteyen kullanıcılar bu işlemin tahmini maliyetini öğrenmek adına erteleme iste hesaplama aracını kullanabilirler. Bankanın internet sitesinde yer alan bu araçta faiz oranı otomatik olarak hesaplanır. Tutar ve vade kısımları kullanıcı tarafından doldurulur. Bu işlem ile ödenecek toplam tutar, peşin faiz tutarı ve faiz oranı bilgilerine ulaşılabilir. Eğer çıkan sonuç kullanıcıyı memnun ediyorsa hemen alt kısımda bulunan “erteleme iste” sekmesine tıklanarak işlem yapılabilir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası