Yüksek Limitli Kredi Kartı Veren Bankalar

0

Dünyanın neresine giderseniz gidin, bir şekilde kredi kartı ihtiyacı duyarsınız. Üstelik bu öyle bir ihtiyaçtır ki, günümüz çağına ayak uydurmanın başka bir yolu neredeyse yoktur. Online alışverişlerde, mağazalarda, taksitle alışverişlerde, marketlerde ve her yerde… Kısacası, kredi kartı hayatımızın önemli bir parçası. Ancak, bazı durumlar var ki, kart limitleri beklediğiniz düzeyde gelmez ve düşük limitli tahsis edilir. Peki, yüksek limitli kredi kartı veren bankalar hangileridir? Bu bankalar, gelir durumunuza bağlı olarak şunlardır:

  • Garanti BBVA
  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • Yapı Kredi

Kredi Kartı Limitleri Nasıl Belirlenir?

Kredi kartı limitleri, birkaç yıl öncesine dek banka tarafından belirlenebilen rastgele limitlerden oluşurken, şimdilerde devlet tarafından koyulan kanuna göre belirleniyorlar. Buna göre, bir kişinin kredi kartı limitini belirlerken, oldukça önemli bir detay olan belgelenebilir gelir oldukça önem teşkil ediyor. Peki, kredi kartı limitleri nasıl belirlenir?

Kredi kartı limitleri, ilk defa kredi kartı kullanacak olan bir banka müşterisinin gelirine göre düzenleniyor. Buna göre, ister sigortalı çalışan, isterse de gelir belgesi beyan edebilen bir işyeri sahibi olun, limitler elde ettiğiniz gelirin 2 katı olarak ortaya koyuluyor. Örneğin, asgari ücretli bir birey, 2.326 TL tutarındaki kredi kartının, yalnızca 2 katı kadar kredi kartı limitine sahip olabiliyor. Bu durumda bir yıl geçerli olan bu uygulama, bu bireyin 4.652 TL kredi kartı limitine sahip olmasını sağlıyor. İlk yıldan sonra ise isteğe bağlı olarak kredi kartı limiti, maaşın 4 katına kadar artırılabiliyor.

Kart Limiti Nasıl Yükseltilir?

Kredi kartı limiti yükseltme işlemi, yine gelirinize bağlı olarak uygulanabilen bir kavram. Bu noktada sabit bir geliriniz yok ve değişken, ancak yüksek gelirlere sahipseniz, bankaların baktığı ilk detay, TBB risk raporu oluyor. İşletme sahiplerinin işletmeleri ile ilgili risk ve limit raporu analizi, işletmeye sunulan limitleri belirleyen esas kavram. Peki, şahıslar için kart limiti nasıl yükseltilir?

Bireysel kredi kartı kullanıcıları, biraz önce de bahsettiğimiz üzere ilk defa kredi kartı kullanıyorlarsa, ilk 1 yıl boyunca maaşlarının veya belgelenebilir gelirlerinin 2 misli kredi kartı limitine sahip olabiliyorlar. Ancak, bu süre sonunda banka müşteri hizmetleri hattı, banka şubeleri, mobil bankacılık uygulaması veya internet bankacılığından, kartınızın limitini artırma talebi geçmeniz mümkün. Bu işlem sonrasında bir sorun yoksa banka kart limitinizi gelirinizin 4 katına yükseltebilecektir.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası