Volkswagen, İspanya’daki Fabrikasını Açmaya Hazırlanıyor

0

Yaşanan Corona virüs salgını tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv sektörüne de ciddi zararlar verdi. Uluslararası tüm pazarda bir çok otomotiv devi fabrika faaliyetlerine askıya aldı ve oluşan talep düşmelerinden dolayı da bu süreç her geçen gün daha fazla uzadı. Durum hala belirsizliğini korurken Alman otomotiv devi Volkswagen, İspanya’da bulunan üretim tesislerini 20 nisan itibariyle açacağını duyurdu.

Volkswagen tarafından açılanan bilgilere göre açılacak olan tesis İspanya’nın Mart ayından beri faaliyetlerini durduran Pamplona tesisi. Toplam da 4800 kişiye istihdam sağlayan bu tesis de ise Polo ve T-Cross modellerinin üretimi yapılıyor.

İspanyol Hükümetinin Tepkisi Merak Konusu

Edinilen bilgilere göre açılacak olan tesis çalışma saatlerini üçlü vardiya sistemine göre ilerletecek. Volkswagen üçlü vardiya sistemini ise ikinci hafta sonunda ikili vardiya sistemine indirecek. Salgının ağır etkilerini gören İspanyol halkı ise bu zaman da markanın aldığı karardan pekte memnun görünmüyor. Son 24 saatlik süre içerisin de bile toplam da 724 carona virüs ölümünün olduğu ülke de bugüne kadar ise 14.555 kişi hayatını kaybetti. Alman devinin aldığı karar sonrasın da gözler şu an için İspanya hükümetinde. Bakalım Volkswagen’in aldığı bu karara onay çıkacak mı?

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası