2019 Mitsubishi L200 Cesur Tasarımıyla Geldi

0

Japon otomotiv devi Mitsubishi’nin neredeyse 40 yıla yakındır asfaltta olan pick-up modeli L200, makyajlama operasyonu sonrasında yeni bir yüzle ve yeni kavuştuğu off-road modu ile birlikte geldi. Eski versiyonuna oranla gözle görülür bir değişime uğrayan 2019 Mitsubishi L200, Eclipse Cross modeli gibi Dynamic Shield ön ızgara tasarımına kavuşmuş. Diğer değişimlere göz attığımız zaman aracın genişletilmiş çamurlukları, yeniden ele alınmış arka tampon ve yenilenen stop lambaları da gözden kaçmıyor.

Yeni Mitsubishi L200’de 4 adette yeni off-road modu bulunuyor. Bunlar; Çakıl, Çamur/Kar, Kum ve Kaya modları. Bu mod seçenekleri aracın motor gücünü, şanzıman ayarlarını ve frenleme gibi hassas işlerini üstlenerek zorlu arazi koşullarında en iyi sürüşü ortaya koyabiliyor. Bu sayede aracın herhangi bir kayma veya patinaj durumunu minimuma indiriyor. Araçta bir de ‘Yokuş İniş Kontrolü’ donanımı bulunmakta. Bu donanım sayesinde de oldukça dik açılı arazi şartlarında L200 kendi hızını otomatik olarak kontrol altında tutuyor.

2019 Mitsubishi L200

Yenilenen L200’de tasarımsal ve donanımsal değişikliklerin yanı sıra güvenlik asistanlarında da bir dizi yenilik bulunuyor. Bunlardan öne çıkanları ise şu şekilde;

  • Ön Çarpışma Önleme Sistemi
  • Ultrasonik Yanlış İvmelenme Önleme
  • İvmelenme Önleyici
  • Kör Nokta Uyarı Sistemi
  • Arka Çapraz Trafik Uyarısı

gibi yeni donanım seçenekleri yer almakta. Bilmeyenler için bazı donanım seçeneklerini de açıklamakta fayda var. Ultrasonik Yanlış İvmelenme Önleme isimli sistem sayesinde L200, çevredeki insanları ve araçları algılayarak buna göre otomatik tepkiler verebiliyor. İvmelenme Önleyici sistem ise aracın dar veya sıkışık alanlar da iken herhangi bir nedenden dolayı yanlışlıkla gaza basma durumunda devreye giriyor. Örneğin sıkışık bir trafiğin içinde iken yanlışlıkla gaza bastığınız zaman araç bunu sensörler sayesinde engelleyebiliyor.

Japon devi Mitsubishi L200 modelinin motor ve şanzıman seçenekleri hakkında ise henüz detaylı bilgiler paylaşmadı. Verilen bilgilerde sadece 5 ileri otomatik şanzımanlı vites seçeneği yerine, 6 kademeye sahip olan bir otomatik şanzıman ile değişim olacağını duyurdu. Aracın asfalt üzerinde de sürüş kalitesini arttırmak amacıyla arka amortisörler daha büyük bir yapıya kavuşurken, ayrıca aracın ön disklerinde de büyümeye gidilmiş. Bugün Tayland’ın Bangkok şehrinde tanıtımı gerçekleştirilen Yeni L200 satışları Tayland’da 17 Kasım’dan itibaren başlayacak. İleri ki süreçte ise kademeli olarak satışların tüm otomotiv pazarına yayılması bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası