İstanbul’da Trafik Yoğunluğu Artmaya Başladı

1

Tüm dünyada etkisini gösteren corona virüsü salgını devam ederken, salgınla mücadele kapsamında uzun süredir ülkemizde de sokağa çıkma yasakları uygulanıyor. Yavaş yavaş normalleşme sürecine geçtiğimiz bu dönemlerde ise, sokağa çıkma yasağının olmadığı zamanlarda trafik yoğunluğu da bir önceki günlere oranla sürekli artış gösteriyor. Yandex Navigasyon da bu dönemdeki trafik yoğunlukları ile ilgili bir veri yayınladı.

Veriler hafta içini ve sokağa çıkma yasağı olmayan günleri baz alıyor. 1 Nisan – 11 Mayıs tarihleri arası verilerine göre 15:00 ve 22:00 saatleri arasında oluşan trafik ve trafiğin zirveye ulaştı saatler belirlendi. İstanbul trafiğinin temel alındığı raporda 4 Mayıs ve 11 Mayıs pazartesi günleri yasak sonrasın da trafik yoğunluğu 6 dereceyi buldu. (Puanlama 0’dan 10’a kadar belirleniyor.) Üstelik trafik yoğunluğu geçtiğimiz aya oranla da sürekli bir tırmanış içerisine girmiş durumda.

Nisan ayı trafik yoğunlu ele alındığında 0’dan 10’a kadar olan puanlama da İstanbul trafiği 5 seviyelerin de seyrediyor. Hem havaların ısınması, hem de normalleşme sürecinde bu puanlama 6’ya kadar çıkmış durumda ve her geçen gün büyük bir artış gösteriyor. Trafiğin en yaygın olduğu günler ise yasakların başlamadan önceki gün olan Cuma günü ve yasak sonrası ilk gün olan Pazartesi günü. Nisan ve Mayıs ayının genel karşılaştırılmasında ise bu seviye 2.8’den 4.7’ye kadar tırmanmış durumda.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. rahim can diyor

    Şu coronalı günlerde evde oturmamız gerekirken trafiğin artması çok üzücü evde kalmalıyız

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası