Nissan İspanya ve İngiltere’deki Tesisleri Tekrar Açıyor

1

Corona virüsü salgını nedeniyle zor zamanlardan geçen otomotiv sektöründe uzun bir süredir salgınla mücadele kapsamında üretimler durmuş durumdaydı. Otomotiv şirketleri bir yandan sağlık sektörüne yardımcı olmaya çalışırken, diğer yandan da tekrar faaliyete geçmeye çalışıyorlar.

Gerekli önlemleri alıp tekrar tesisleri üretime hazır hale getirmeye hazırlanan son otomotiv devi ise Nissan oldu. Japon otomotiv devi İspanya’nın Barcelona şehrinde bulunan tesisinin 4 Mayıs itibariyle tekrar üretime başlayacağı bilgisini verdi. Nissan ayrıca İlgiltere’de bulunan fabrikasının da tekrar işbaşı yapması için gerekli hazırlığın sürdüğü açıklamasın da bulundu.

Nissan, Barcelona’da bulunan tesisi tekrar aktif hale getirebilmek için bölgedeki yerel dernekler ve sağlık kuruluşlarıyla irtibat halinde olduğunu belirtti. Tesisi güvenli bir şekilde açmayı planlayan otomotiv devinin bu fabrikası 13 Marttan beri üretim arasındaydı. Şirketin İngiltere’de bulunan fabrikası ise 17 Marttan beri faaliyetlere ara vermiş durumda.

Nissan, Barcelona’da bulunan tesisinde gerekli tüm önlemleri alıp tekrar faaliyete geçtikten sonra, İlgiltere‘de bulunan tesise yoğunlaşacak. Toplamda 6 bin kişinin çalıştığı tesislerde sağlık ve güvenlik tedbirleri ise maksimum seviyeye taşınacak.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Semih diyor

    Bu işte bir tezatlık var aslında. İnsanlar sokağa çıkmasın, insanlar evlerinde kalsın, insanlar kimseyle temas içinde olmasın deniliyor ama; insanlar çalışsın da ekonomi devam etsinde diyorlar. Neden?

    Çünkü bugüne kadar ki en büyük gelir kaybı yaşanıyor otomotiv sektöründe. Musluk akıyordu ama şimdi damlıyor sadece. Belkide hiç akmıyor. Tamam ekonomiler düzelsin, işsizlik olmasın, istihdam artsın ama önce başımızdan şu bela bir gitsin.

    Halktan bugüne kadar alınan vergiler, halk üzerinden edinilen karlar vs. kesilmesin isteniyor ama bugüne kadar bu insanların sırtından geçinen kuruluşlar, devletlerde bir zahmet bir müddet insanlara bakabilsin. Zaten bu iş son bulduğunda çark tekrar dönecek ve herkes yine en alttakinin cebindekine göz dikecek.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası