Trafik Cezaları 2018 Yılında Yüzde 14.5 Zamlanacak

0

Zam furyasından yer seferinde nasibini alan Trafik Cezaları zam oranları da kesinleşti. Geçtiğimiz Kasım ayında Resmi Gazete’de yayınlanan, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde düzenleme yapılmıştı. Maliye Bakanlığı tarafınca yapılan düzenleme sonrası yeniden değerleme oranı %14.47 olarak belirlenmişti. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte 2018 yılı itibariyle yetkili mercilerin uygulayacağı trafik cezaları da tekrar hesaplandı. Yapılan yeni yasal değişiklikler sonrası 1 Ocak 2018 itibariyle uygulanacak Trafik Cezaları 2018 kesinleşmiş durumda. 2018 yılı itibari ile uygulanabilecek en düşük trafik cezası 85 TL, uygulanabilecek en yüksek trafik cezası ise 17.065 TL olacak.

SAHTE PLAKAYA 5.942 TL CEZA

Düzenleme ile birlikte tüm trafik cezalarına ciddi oranlarda zam geldi. Buna göre trafik belgesi ve tescil plası olmadan araçlarına trafiğe çıkartan sürücülere yenil yılda 1.002 TL ceza ödeyecek. Ruhsatını yanında bulundurmaya sürücülere ve plakasını monte edilmesi gereken yer dışında takanlara 108 TL. Trafik yönetmenliğine aykırı plaka takan sürücülere ise 488 TL idari para cezası kesilecek. Bu ceza aynı zamanda farklı plaka takarak mobese ve radarların plakayı okumasını engelleyen sürücüler içinde uygulanacak. Tescilli araçlarını plakasız kullananlar ise 2.018 TL ceza ödeyecek. Yeni düzenleme sonrası 5.191 TL olan sahte plaka kullanma cezası da zamlanarak 2018 yılında 5.942 TL’ye yükselmiş olacak.

EHLİYETSİZ ARAÇ KULLANMA CEZASI 2.018 TL

Yeni düzenleme sonrasın verilen karar ile birlikte sürücü belgesini yanında bulundurmayan sürücülere 2.018 TL trafik cezası uygulanacak. Düzenleme sonrası yapılan zamlarla birlikte trafik cezaları fiyatları şu şekilde olacak. Trafik kontrollerinde araç muayene tarihinizin geçtiği tespit edilirse 108 TL ceza ödeyeceksiniz. Ek olarak araç muayenelerini yaptırmadan trafiğe çıkılması durumunda ilkinde 8 bin TL. İkincisinde 13 bin 344 TL. Üçüncü kontrolde de 26 bin 692 TL ceza uygulaması yapılacak.

Cezalar şu şekilde devam ediyor; Trafik ışıkları kurallarına uymayan sürücülere 235 TL ceza kesilecek. Bulundurulması zorunlu olması gerektiği halde emniyet kemeri olmayan ve emniyet kemerini kullanmayan sürücülere 108 TL ceza kesilecek. Aynı tutarda motosiklet, motorlu bisiklet ve son zamanlar yaygınlaşan elektrikli motor sürücüleri de kas ve gözlüksüz trafiğe çıkarsa 108 TL ceza ödeyecekler. 108 TL civarında olan bir diğer ceza uygulaması da trafik işaret ve levhalarına uymama durumunda uygulanacak.

ALKOLLÜ ŞEKİLDE TRAFİĞE ÇIKMA CEZALARI

Alkollü şekilde trafikte yer alan sürücülerin hususi araçlarda 0,50 – diğer hususi olmayan araçlar da ise 0,20 promil sınırı bulunuyor. Yasal sınırı aşan sürücüler ilkinde 1002 TL – İkinci de 1256 TL – üçüncü veya katlarında ise 2018 TL para cezasına çarptırılacak. Bir üst seviye de ise uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanıp trafiğe çıkan sürücülere ise 5.167 TL idari para cezası verilecek. Alkol testi ve uyuşturucu testine itiraz eden sürücülere ise 2.869 TL ceza kesilecek.

HIZ SINIRINI AŞAN SÜRÜCÜLERİN DE CANI YANACAK

Gelen zamlar sonrasında yasal hız sınırlarını %10’dan %30’a kadar aşan sürücülere 235 TL ceza kesilecek. %30’dan fazla hız sınırı ihlal eden sürücülere ise 488 TL ceza uygulanacak. Yeni teknolojileri kullanarak radarların yerini belirleyen ve diğer sürücüleri uyaran cihazları araçlarında bulunduranlara 2.018 TL – 3.042 TL arası ceza kesilecek. Kavşaklar da ve normal yollarda dönüş kurallarına uymayan sürücülerin de canı yanacak. Dönüş kurallarına uymayan sürücülere ve takip mesafesini korumayan sürücülere ise 108 TL ceza kesilecek. Yasak olduğu halde sollama yapan sürücüleri de 235 TL idari para cezası bekliyor. Ek olarak engelli park alanlarına araçlarına park eden sürücülere 216 TL ceza kesilecek. Yetkili birimlere bildirmeden koşu ve yarış düzenlemesi yapanlara ise 488 TL para cezası kesilecek. Not: Kesilen tüm para cezaları 15 gün içinde ödenirse %25 tutarında indirim yapılacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası