Uber Türkiye Tarih Oldu: Erişim Engellendi

0

Geçtiğimiz dönemlerde ülkemizde ki ticari taksiciler ile yaşanan sorunlarla sıkça gündeme gelen Uber’e 16 Ekim’de mahkeme tarafından alınan kararlardan biri daha uygulandı. Mahkeme kararı sonrası kullanıcılar tarafından aktif olarak erişilen Uber sistemine dün akşam itibariyle de tamamen engel konuldu. Artık ülkemizde internet üzerinden ne yazık ki Uber’e herhangi bir erişim olmayacak.

Neler Olmuştu?

Ticari taksiciler ve Uber araçları arasında ki kimi zaman şiddetle sonuçlanan olaylar sonrasın da İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ile birlikte Birleşik Taksiciler Derneği Uber’e karşı dava açmıştı. Davanın görüldüğü 10. Asliye Ticaret Mahkemesi dava sonucunda Uber’in haksız rekabet ortamı oluşturduğunu ve Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasına karar veren mahkeme, Uber internet uygulamasına da erişimin engellenmesi kararı vermişti.

Taksiciler Kazandı, Türkiye Kaybetti

Uber Türkiye Tarih Oldu: Erişim Engellendi

Dün itibariyle internet erişimi de engelenen Uber resmen tarih olmuş oldu. Kararı twitter üzerinden yaptığı paylaşım ile duyuran Siber haklar uzmanı ve hukukçu olan Yaman Akdeniz; ”Sonunda Mahkeme kararı uygulandı ve Uber Türkiye’den erişime bu akşam engellendi. Kararın icrası bu kararı uygulamaya yetkisi olmayan Erişim Sağlayıcılar Birliği tarafından yapıldı. Taksiciler kazandı, Türkiye kaybetti.” ifadelerine yer verdi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası