Tüm Honda Modelleri 2022’de Hibrit veya Elektrikli Olacak

0

Daha önceden 2025 için ‘Elektrik Vizyon’ hedefi belirleyen Honda, hibrit ve elektrikli araç teknolojilerinde yapmış olduğu yeni gelişmelerle, bu süreyi 3 yıl daha öne çekerek 2022 yılında tüm modellerini hibrit ya da elektrikli olarak üreteceğini duyurdu. Firma aynı zamanda, tüm Honda modelleri için üst başlık olarak, e:Technology ismini kullanmayı da planlıyor.

Hollanda’nın Amsterdam kentinde gerçekleşen Elektrik Vizyon toplantısında yeni bir duyuru yapan şirket yetkilisi, tüm modellerinin hibrit ya da elektrikli modeller şeklinde üretilme hedeflerinin 2025’den, 2022 yılına çekildiğini duyurdu. Bu vizyon kapsamında otomobil devinin, önümüzdeki yaklaşık 36 aylık süreçte yeni 6 modeli piyasaya sunması ve bu modellerin hibrit ya da elektrik teknolojisine sahip olması bekleniyor.

Tüm Honda Modelleri E:Teknoloji Altında Üretilecek

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında yer alan Honda, yeni modellerin tamamını dünya genelinde bir başlık altında toplayarak, e:Teknoloji adı altında üretimini yapmayı planlıyor. E:Technology markasıyla üretilecek yeni modellerin ilki, bilindiği üzere Jazz olmuştu. B Hatchback modeller arasında son derece ilgi gören Honda Jazz, hibrit ve elektrikli araçlara has özellikleri fazlasıyla sunuyordu. Aynı modelin Hibrit teknolojisiyle üretilerek, bu teknoloji altında da en iyi sürüş ve performans niteliğine kavuşması bekleniyor.

Hibrit modeliyle üretilecek Honda Jazz’ın elektrikli modeli gibi birbirine yakın özellikleri taşısa bile, ek özellikleri de tüketiciye sunması bekleniyor. Şirket yetkilisi olan Tom Gardner yaptığı açıklama da, “Yapılacak olan bu değişim, yeni modellerle birlikte Honda’nın tasarım yüzünü de büyük oranda değiştirecektir. Yeni modeller sayesinde ürün çeşitliliğimiz artarken, yeni nesil teknolojilerinde öncüsü olarak farklı üretimlerle Honda severlerin karşısında olacağız. Daha fazla yeni modeli hibrit ya da elektrik teknolojisi ile üreterek otomobil pazarına sunmayı planlıyoruz” dedi.

Vattenfall ile İşbirliğini Duyurdu

“Elektrik Vizyon” toplantısı kapsamında dünyanın en büyük enerji tedarikçileri arasında bulunan Vattenfall ile de işbirliği yaptıklarını duyuran Honda yetkilileri, iki gücün birleşmesiyle birlikte yeni modellerin gelişen enerji teknolojileri ile daha uyumlu olacağını ve birçok açıdan yeni nesil teknolojilerle tüketicinin karşısına çıkabileceklerini duyurdular.

Esnek enerji modelleri üzerinde sözleşme yaparak karşılıklı iyi niyet mektubu imzaladıkları duyurulan iki şirketin, özellikle gelecek 5 yıl içinde hibrit ve elektrikli otomobiller ile önemli gelişmelere imza atmaları bekleniyor.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası