Dimsport Firması Ne İşler Yapar?

0

Dİmsport firması, dünyanın pek çok bölgesinde büyük bir üne sahiptir. Otomotiv firmaları arasında bu kadar popülarite kazanabilmesinin öncelikli sebebi, elektronik modifikasyon faaliyetlerinde gösterdiği başarılarıdır. Fakat bu modifikasyon faaliyetleri, ülkemizde sahip olduğu yaygın anlamdan daha farklı bir kapsama sahiptir. Dimsport’un modifiye ürünleri aksesuar niteliği de taşıyabilmekle beraber, genel olarak kullanım performansını yükseltmeye yönelik hizmetler sunar.

Dimsport Firmasının Hizmetleri Nelerdir?

dimsport firmasinin hizmetleri nelerdir

Dimsport tarafından otomotiv sektöründe piyasaya sunulan pek çok hizmet türü mevcuttur. Bu ekipmanlar ve hizmetler içinde en fazla ön plana çıkanlar ise şunlardır:

  • Rapid cihazları: Turbo dizel ve turbo benzinli motorlara sahip olan araçlarda Rapid donanımı önemli bir yer tutar. Araçların genel performansını daha ileri seviyelere taşımak ve bununla beraber yakıt tüketimindeki orantısızlıkları engellemek için bu ürünler tercih edilir.
  • Dyno test cihazları: Dyno test olarak adlandırılan performans testleri, özel üretim cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilir. Motosikletten traktöre, otomobilden kamyona kadar pek çok aracın sağlık durumu bu şekilde test edilebilir.
  • Race yazılımları: Dimsport ürünleri arasında Race yazılımlarının özel bir yere sahip olduğu söylenebilir. Çünkü bu ürün seçenekleri, çeşitli sorunlara en modern yöntemler aracılığıyla cevap verilmesini sağlar. Birbirinden farklı markalarda olan yüzlerce araç için; Race hizmet paketi kapsamındaki yazılımlar sayesinde arıza tespiti ya da performans yükseltimi yapılması mümkündür.
  • Chip tuning uygulaması: Araçların yazılım altyapısını değiştirmeye yönelik olan chip tuning uygulamasında öncelikli hedef performansı artırmaktır. Motorun çalışma standartlarını belirleyen yazılımlar bu uygulama ile değiştirilir.

Dimsport Chip Tuning Hizmetleri Nasıl İşler?

Chip tuning Dimsport tarafından verilen başlıca hizmetler arasında bulunur. Araçların elektronik kontrol ünitesi üzerinde gerçekleştirilen yazılım değişiklikleri sayesinde hız performansı yükseltilebilir. Bununla beraber pek talep olmasa da, mevcut hız performansının bir miktar aşağı çekilebilmesi de mümkün olur. Chip tuning hizmetleri, son derece hassas detaylara sahip olması sebebiyle ancak Dimsport firması gibi uzman firmalar aracılığıyla alınmalıdır. Bir çeşit idari mekanizma olarak görev yapan elektronik kontrol ünitesi, teknik ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan düzenlemeler sonrasında şu değişimlere uğrar:

  • Turbo basıncı istenen düzeye çıkabilir.
  • Aracın daha hızlı seyredebilmesi için gereken yakıt tüketim miktarı belirlenerek motorun çalışma durumu değiştirilebilir.
  • Emisyon oranı nispeten yüksek olan araçların motor gücü bir miktar azaltılarak bu oran düşürülebilir.
  • Aynı şekilde, motorun çalışma kapasitesinin bir miktar azaltılması ile motor ömrü biraz daha uzatılabilir.

Dimsport Cihaz Fiyatları Ne Kadardır?

dimsport cihaz fiyatlari ne kadardir

Dimsport firması, 30 yıllık geçmişi bulunan İtalya menşeili bir firmadır. Hizmet fiyatlandırmaları ise Euro ve TL arasındaki değer değişimlerine bağlı olarak çeşitlilik gösterir. Dimsport New Genius fiyatı, chip tuning fiyatı, rapid fiyatı ve benzeri hizmetlerin sahip olduğu net fiyatlar mevcut değildir. Her hizmet ve cihaz seçeneği açısından değişken fiyatlar vardır.

Ayrıca arabanın orijinal kilometresi nasıl anlaşılır? Detaylarını inceleyebilirsiniz.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası