Küçülmeye Giden Nissan Önemli İki Fabrikasını Kapatıyor

0

Son yıllarda kan kaybına uğrayan Nissan’ın uzun bir süredir yeniden yapılanma planları yaptığını hali hazırda zaten biliyoruz. Otomotiv devi yeniden yapılanma ve küçülme yolunda önümüzdeki 3 yıl için uygulayacağı planı açıkladı. Japon üretici ilk olarak markanın İspanya’nın Barselona şehrinde bulunan fabrikanın kapatılacağı bilgisini verdi.

Yeniden yapılanma hakkında açıklamalarda bulunan Nissan CEO’su Makoto Uchida, Nissan’ın yapılanma sürecinde Avrupa için bir merkez belirlediklerini belirtti. Avrupa’daki üretimin merkezi olacak tesis ise İngiltere’de bulunan Sunderland tesisi. Tesis yeniden yapılanma kapsamında önümüzdeki süreçte Nissan’ın Avrupa merkezi haline dönüştürülecek.

İspanya’daki tesisin kapatılmasına dair açıklama yapanlardan biri de İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya. Bakan, Nissan’ın kararı sonrasında markaya her türlü destek ve yardım teklifinin yapıldığı belirtti. Buna rağmen Asya ve ABD pazarına yoğunlaşma kararı alan marka hükümetten gelen talebi de reddetmiş durumda. (Japon üreticinin; ABD, Çin ve Japonya haberi.) Dolaylı olarak ülkede 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Nissan, ekonomik olarak ciddi sorunlara yol açacak gibi.

Diğer kapanacak olan tesis ise Endonezya da yer alıyor. Buradaki fabrika da faaliyetlerini tamamen Tayland’a kaydıracak. Otomotiv devinin yeniden yapılanma sürecinde ki hedefleri arasında olumlu gelişmelere de yer verildi. Nissan, önümüzdeki 18 ay içerisinde toplamda 12 adet yeni model tanıtacağını açıkladı. Otomotiv devi yeni modellerde özellikle elektrikli modellerin rövanşta olacağını açıkladı. Ayrıca 12 adet yeni modellerin içerisinde spor modeller ve C ve D segmentli yeni modeller de yer alacak.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası