Oyak Renault 6 Milyonuncu Otomobilini Üretti

0

Oyak Renault, kendi bünyesinde rekor tazeleyerek 6 milyonuncu otomobilini de başarı ile üretim bandından indirdi. Üretimi tamamlanan 6 milyonuncu otomobil ise Polonya’ya ihraç edilecek olan markanın Renault Megane Sedan modeli oldu. Ayrıca Oyak gurubu 5.5 milyonuncu motor üretimini de tamamladı. 6 milyonuncu araç ve 5.5 milyonuncu motor üretimi sonrasında ise Oyak Renault fabrikasında tüm çalışanların katılımıyla da kutlamalar yapıldı.

6 milyonuncu üretilen araç olan Renault Megane Sedan’da üretim bandından indirilirken Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun ve bir çok Renault üst yönetimden isimlerde oradaydı. Markanın bir çok modelinin Bursa’da yer alan fabrikada üretilip yurt dışına ihraç edildiğinin altını çizen Antoine Aoun, banttan indirilen 6 milyonuncu araç ve 5.5 milyonuncu motor üretimi hakkında da açıklamalarda bulundu. Aoun; ”Renault 1971 yılından beri Türkiye’de otomobil üretimi yapıyor. Kuruluş tarihinden beri lider konumunu koruyor ve otomobil sektörüne yön vermenin de ayrıca gururunu yaşıyor. İlk zamanlar da 20.000 adet olan üretim kapasitemiz de bugünler de katlanarak 360.000 adet seviyelerine ulaştı.”

”Temellerimizin atıldığı 1970 yıllarından bugüne kadar ülke sınırları içinde üretilen her iki otomobil modelinden birinde Oyak Renault imzası var. Bugün itibariyle ise 6 milyonuncu otomobilimizi üretim bandından indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üretimi tamamlanan 5.5 milyonuncu motor ise sevincimizi ve mutluluğumuzu katladı. Markanın en önemli üretim fabrikalarından biri olarak, bugün olduğu gibi yarın da rekorları tazelemeye ve başarıları katlamaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Oyak İhracat’ın %31’ini de Gerçekleştirdi

Oyak Renault fabrikası başlangıç olarak 12 farklı Renault modeli ile üretime başlamıştı. Yıllar içerisinde bu sayı artarak farklı model tiplerinde toplamda 17 farklı kasa üretimi gerçekleştirdi. Oyak fabrikası, markanın dünya çapında yer alan 38 üretim merkezlerinden sadece biri. Oyak Grubu sadece otomobil ve motor üretiminde değil geçtiğimiz yıl içerisin de mekanik ve parça imalatında da bir rekora imza atmıştı. 2017 yılında 599.335 adet motor üretimi gerçekleştiren fabrika, 271.174 adet vites kutusu, 383.577 adette şasi takımı üretimi gerçekleştirmişti. Bursa’da üretimi gerçekleştirilen bu mekanik aksamlar ise markanın Dünya çapındaki fabrikalarında kullanılmak üzere ihraç edildi. Oyak Renault geçtiğimiz yıl ihraç edilen 921.000 adet otomobilin 287.915 inin üretimini de üstlenmişti. Oyak Grubu gerçekleştirdiği ihracat ile, Türkiye ihracatının %31’ini de karşılamış oldu.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası