Tesla’da Elon Musk’ın Yerine Robyn Denholm Geldi

0

Bir kaç gün önce ABD’li elektrikli otomotobil üreticisi Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk, şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etmek zorunda kalmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonu ile yaptığı anlaşma sonrasında görevinden istifa eden Musk’ın yerini ise Robyn Denholm geldi. Elon Musk gelişmeler ve Robyn Denholm hakkında ise şu açıklamalarda bulundu; ”Robyn hem otomotiv sektörü, hem de teknoloji sektörü hakkında oldukça tecrübeli bir isim. 4 yıldır da zaten yönetim kurulumuzda bulunan Robyn, geçtiğimiz süreç içerisinde de bize oldukça katkıda bulunmuştu.” ifadelerine yer verdi.

Baskılar sonrasında Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan istifa etmek durumunda kalan Elon Musk, şu anlık CEO’luk görevine ise hali hazırda devam ediyor. Fakat ABD Menkul Kıymetler ve Borsası, Musk’ın görevine devam ettiği CEO’luk görevinden de istifa etmesi gerektiğini bildirdi. 2014 yılından itibaren Tesla’nın hali hazırda zaten yönetim kurulunda üye olarak bulunan Robyn Denholm ise, Avustralyalı telekom şirketi olan Telstra’da da 2017 yılından beri finans direktörlüğü yapıyor. Robyn Denholm ise yaptığı açıklamalar da; ”Tesla’ya ve misyonuna oldukça inanıyorum. Musk’a ve Tesla şirketinin sürdürülebilir karlılık etme politikasına katkı sağlamayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası