Tesla’nın Satışları 1 Milyonu Geçti

1

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın yakaladığı başarıların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günler de 2020 yılının ilk çeyreği verilerini paylaşan otomotiv devi, corona virüs salgınında bir çok otomotiv devinin küçülmeye gittiği dönemde büyük bir başarı göstererek kâra geçmişti. Bu yılın ilk çeyreğinde brüt kâr marjında %25.5 büyüme kateden Tesla, global pazarda 1 milyonuncu aracının üretimini de tamamladı. 1 milyonuncu araç ise markanın yeni crossover modeli olan Tesla Model Y oldu.

Elektrikli otomotiv üreticisi 1 milyonuncu teslimatıyla da yeni bir başarı kazanmış oldu. Tesla tüm otomotiv pazarları içerisinde, 1 milyon elektrikli otomobil satışı gerçekleştirebilen de ilk marka olma ünvanını kazanmış oldu. Edinilen bilgilere göre marka bu başarısını Nisan ayı ortalarında gerçekleştirmiş.

Elektrikli otomobil satışında ise Tesla’yı takip eden iki model yer alıyor. Bunlardan ilki Japon üretici Nissan ve Çin’li BYD. Japon üretici bugüne kadar 500 bin adet elektrikli model satış başarısı yakalamış durumda. Çin otomotiv pazarının iddaalı isimlerinden biri olan ve global pazara yeni yeni dahil olan BYD ise 300 bin elektrikli model satışına sahip.

1 milyon adet otomobil arasında Tesla’nın en çok sattığı modeller ise Model 3 ve Model Y olarak belirtiliyor. Otomotiv devinin yeni tesisinin de faaliyete geçmesi ile birlikte yıllık üretim kapasitesini 800 bin adete çıkarması planlanıyor. Tesla için eğer her şey yolunda giderse 2 milyonluk yeni rekorunu kırması ise 2 sene gibi bir sürede gerçekleşebilir. Her geçen gün elektriklenme yolunda emin adımlar kateden otomotiv sektörünün önümüzdeki süreçte fosil yakıtlardan tamamen arınacağı artık su götürmez bir gerçek.

Bunları da beğenebilirsin
1 yorum
  1. Yasar diyor

    Tesla adamlar yapiyor arkds ozellikle teslanin basindaki beyin cok fena elon musk adam gelecekten gelmis gibi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası