Tesla Model 3

0

Güçlü elektrikli Tesla Model 3 otomobilinin lansmanı 2017 yılında yapıldı. Araç 2017 – 2018 yıllarında üretim sürecinden geçerek satışa sunuldu. D sınıf, Hatchback gövdeli araç tamamen elektrikle çalışacak şekilde tasarlandı. Ağırlığı 1730 kg olan aracın bagaj hacmi ise toplamda 425 litre. 300 beygirlik güç üretimine sahip olan otomobil bu güç ile birlikte saatte 100 km/s hıza sadece 5.1 saniyede erişebiliyor. Ayrıca saatte 225 kilometreye kadar hız yapabiliyor. Doğa dostu elektrikli araç 100 kilometrede 75 kWh enerji tüketiyor. Aracın bataryası ise 140 kWh kapasitesinde.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Sıfır Emisyon

Sıfır emisyonlu bir araç satın almak bugünlerde birçok kişi için mutlak bir gereklilik gibi. Giderek artan hava kirliliği ve iklim değişikliği tüm dünya için bir sorun olmaya devam ediyor. Tesla araçları da bunu dikkate alarak Model 3 serisinde sıfır emisyonu tasarımlarına eklemişler. Bilindiği üzere zaten son yıllardaki emisyon skandalları, içten yanmalı motorlarında tercih dışı kalmasında büyük rol oynuyor.

Tesla Model 3 Konsol Bölgesi

Tesla Model 3 En Güvenli Araba

Çocuklarınız varsa, ailenizi ve arkadaşlarınızı önemsiyorsanız ve kendinizi seviyorsanız, arabada güvenlik son derece bir şeydir. Tesla Model 3 kazaları önlemek üzerine yeterli donanıma sahip bir araba. Öte yandan araç, bir tehlike sezdiğinde bile bip sesi çıkararak sizi uyarıyor. Arabanın güvenliğinize yönelik sunduğu önlemler bunlarla da sınırlı değil. Öne çıkan bir kaç güvenlik özelliği ise şu şekilde;

  • İçinde bulunduğunuz şeridin dışına çıkmaya başladığınızda araç taş kaldırımda ilerliyormuşsunuz gibi bir gürleme sesi çıkarıyor.
  • Arkayı görmek için yardıma ihtiyaç duyduğunuzda mükemmel görünürlük ve dev bir yedek kamera ekranı sunuyor. (Yedekleme dahil.)
  • Şaşırtıcı derece de şerit tutma özelliği bulunuyor.
  • Ayrıca otomatik şerit değiştirme özelliği de mevcut.

Tesla Model 3 Kabin

Tesla Model 3 Sürüş Kalitesi

Hızlı ivme, mükemmel yol tutuşu ve yumuşak güç aktarma özelliği sayesinde bu arabayı sürmek bir zevk haline gelecektir. Dilerseniz otomatik pilot (otonom sürüş desteği) özelliğini kullanabileceğiniz için daha eğlenceli bir sürüş keyfi için bu segmentleri kapatabilirsiniz. Tercih tamamen sizin beklentilerinize ve zevklerinize bağlıdır.

Tesla Model 3 İç Mekan

Tesla Model 3 Tasarımın Güzelliği

Bir Tesla Model 3 aracına sahip olursanız, kendinizi dönüp arabaya tekrar tekrar bakmaktan alıkoyamazsınız. Aracın tasarımı da renkleri de o kadar güzel ki araç tutkunlarını kendine kolayca hayran bırakıyor. Tesla bu sefer gerçek bir sanat eseri tasarlamış. Ayrıca araba ilk gün neyse, yıllar sonra da aynı görünümü ve kaliteyi korumayı vadediyor.

Tesla Model 3

Sürekli Yeni Bir Arama Almışsınız Hissi

Eşyalarınız eskimese bile yenisiyle değiştirmek ne kadar da cazip gelir, öyle değil mi? Aynı durum arabalar için de geçerli. Daha kaliteli, daha hızlı, daha güçlü, daha gösterişli yeni bir araba satın almak herkesi cezbeder. Tesla ile yeni bir arabaya para harcamanıza gerek kalmaz. Model 3 serisine gelen güncellemeler sayesinde aracınıza her gün yeni bir özellik eklenir. Bu özelliklerden dilediğinizi devre dışı bırakabilirken istediğinizi kullanmaya devam edebilirsiniz. Gerçek şu ki, tercihiniz ne olursa olsun aracın güncelleme özelliği sizi gün ve gün heyecanlandırmayı sürdürecektir.

Tesla Model 3 Kart

Benzin Kokusundan Kurtulma

Siz de benzin almak için her istasyona gittiğinizde o kokuyu solumaktan bıktıysanız artık elektrikli bir araca geçiş yapmanın vakti gelmiş olabilir. Elektrikli araçlar kullanarak sadece kendinizi kokudan kurtarmış olmaz, aynı zamanda dünyayı da korumuş olursunuz. Elektrikle çalışacak şekilde üretilen Tesla Model 3, evde şarj edilebileceği gibi şarj istasyonlarında da şarj edilebilir. Bulunduğunuz bölgeye bağlı olarak yakıt ücretinden feragat bile edebilirsiniz. Elektrikli araçların giderek daha yaygın hale gelmesiyle daha çok noktada şarj istasyonu bulunacaktır.

Tesla Model 3

Hızlı, Bilgili ve Eğlenceli Tesla

Aracın ivmesi o kadar pürüzsüz ve güçlü ki, çalıştırırken de sürerken de gülümsemenizi artıracak cinsten. Ayrıca arabanın içerisinde Netflix’ten YouTube’a ve karaokeye kadar çeşitli bilgi ve eğlence seçenekleri bulunuyor. Eğlenceli seçenekler Model 3’ü Tesla Model S ve Model X araçlarından ayıran en büyük özelliklerden biridir. Dahası yatay ekran video seçenekleri kullanımı daha da kolaylaştırmaktadır.

Tesla Model 3

Model 3 Kabin İçi Sıcaklık Kontrolü

Tesla‘da arabanın içinin çok fazla ısınmamasını sağlayan bir kabin aşırı ısınma koruması özelliği var. Denize yakın yaşamıyorsanız, bu büyük bir sorun gibi görünmeyebilir. Ancak güneyde ya da benzer bir iklime sahip bir yerde yaşıyorsanız bu özellik sizin için önemlidir. Arabanızın ne kadar hızlı bir şekilde dev bir fırına dönüşebileceğini biliyorsunuz. Ki bu durum özellikle de siz aracın içindeyken hiç eğlenceli değildir. Kapıları ya da camları açtıkça saçlarınızın ve teninizin daha da yanması normalde kaçınılmazdır. Model 3’ün kabin aşırı ısınma koruması ile asla bunun için endişelenmenize gerek yok. Araba sizin için gerektiğinde ortamı soğutur. Bu özellik, yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Aracına Sahip Olmanın Avantajları

2018 model Tesla Model 3 aracına sahip olmanın sayısız avantajı vardır. Ancak hayatınızı kolaylaştıracak ve araç deneyiminizi daha pratik hale getirebilecek belki de en önemli özellik: aracınızı akıllı telefon ile kullanma. Artık araba anahtarınızı sürekli yanınızda taşımak, acil durumlarda bulmak zorunda değilsiniz. Elleriniz doluyken kapıları kilitlemeye mecbur da değilsiniz. Unutkanlık probleminiz varsa, aracınızı kilitleyip kilitlemediğinizden endişe duymanıza da gerek yok. Diğer özellikler ise şu şekilde:

  • Arabayı kolayca önceden soğutabilir veya önceden ısıtabilirsiniz.
  • Dilediğiniz zaman uzaktan kilitleyebilir veya kilidini açabilirsiniz.
  • Kornayı uzaktan ayarlayabilir, Nöbetçi Modu’nu açabilir veya kapatabilirsiniz.
  • Uzaktan şarj durumunu kontrol edebilir, arabayı çağırabilirsiniz.
  • Yol yardımı isteyebilirsiniz.
  • Tesla hizmetini planlayabilir, yazılımı yükseltebilir, yazılım yükseltmesinin ilerlemesini izleyebilir, arabayı bulabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.
  • İyileştirilmiş yol tutuşu ve aerodinamik özellikler.
  • Saatte 225 kilometreye kadar hız.
  • Çift motorlu dört tekerden çekiş, tüm hava koşullarında çekişi ve torku anında kontrol eder.
  • Tek bir şarjla istediğiniz yere gidebilirsiniz.
  • Sadece 15 dakikada full şarj edebilirsiniz.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 Fiyat ve Opsiyonları

Aracın en çok dikkat çeken yanlarından biri de ek özellikler eklenebilmesi. Aracın fiyatı 35.000 $ ila 64.000 $ arasında değişiyor. Bunun yanı sıra ekstra ücret ödeyerek bir takım özellikleri kendiniz ekletebiliyorsunuz. Aracın rengi normalde standart siyah ancak ücret farkı ile farklı renkler de tercih edebiliyorsunuz:

  • Tesla Kırmızısı: 2500 $
  • İnci Beyazı: 2000 $
  • Metalik: 1500 $

Standart jantlar 18’’ iken 1500 $ ödeyerek 19 ‘’ spor jantlar da tercih edilebiliyor. İç kısım standart tasarımda siyah. Eğer beyaz isterseniz 1000 $ ödemeniz gerekiyor. Oto pilot özelliği için arabayı alırken 5000 $ ödemeniz gerekli. Ya da sonradan bu özelliği 6000 $ ödeyerek de açtırabilirsiniz. Performans yükseltme paketi satın almak isterseniz 5000 $ ek ücret ödeyerek alabiliyorsunuz. Paketin içeriği ise şu şekilde:

  • 20’’ spor jant
  • 250km/h’e yükseltilmiş maksimum hız
  • Alçaltılmış süspansiyon
  • Alüminyum fren ve gaz pedalları
  • Karbonfiber spoiler
  • Performans frenler

Yani tüm özellikleri almak istediğinizde 30.000 $’a yakın bir ek ücret ödemeniz gerekiyor. Türkiye’de ise bu fiyatlara ek olarak en alt model için 5250 € – 10.650 € arasında %15 ÖTV ve 7250 € ile 14.700 € arasında %18 KDV ödemeniz gerekiyor. Genel Tesla Model 3 aracı, piyasadaki diğer arabalardan daha iyi, daha güvenli ve daha eğlencelidir. Daha büyük araçları tercih ediyorsanız başka bir Tesla modeli ihtiyacınıza daha uygun olabilir.

Tesla Model 3

Bunları da beğenebilirsin
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Gizlilik ve Çerez Politikası